Суп-пюре з цукіні
(покроковий рецепт з фото)
Овочевий суп-пюре з цукіні радує мене влітку і восени. Він - легкий і ситний, до того ж, готується швидко. Більш того, він дуже красиво виглядає на столі. Для приготування нам потрібен буде блендер.
Крем-суп з цукіні приготувати зовсім нескладно. Можна використовувати і готовий овочевий бульйон або в літ води додати пару кубиків овочевого бульйону. У рецепті овочевий бульйон я буду варити, але ви будете ви ходити за ситуації. Суп-пюре з цукіні подають з сухариками, грінками або улюбленим хлібом. Перед подачею можна додати в суп сметану, нарубану зелень або обсмажений цукіні, як це зробимо ми.
Отже, як приготувати суп-пюре з цукіні?
1. Якщо у вас є готовий бульйон, то перший крок приготування крем-супу з цукіні не читайте, відразу переходите до другого. Повернуся до бульйону. Моркву і цибулю очистіть. Морква розрізати на 2-3 частини, цибулину - навпіл. Стеблинки петрушки нарубати. У каструлю налийте літр води і підготовлені інгредієнти - морква, цибуля, петрушку, а також лавровий лист, перець. Доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні протягом 20 хвилин. В кінці варіння посоліть.
2. Цукіні промийте і наріжте півкільцями (якщо цукіні - маленький, кільцями). Відкладіть п'яту частину нарізаного цукіні в сторону.
3. Очистіть цибулину і зубчики часнику і наріжте кубиками.
4. Картопля очистіть, промийте і також наріжте кубиками.
5. На рослинному маслі в сковороді обсмажте луки і часник до золотистого кольору. До них додайте нарізаний цукіні (відкладену частина цукіні не додавайте). Смажте на середньому вогні протягом 5-7 хвилин.
6. Перекладіть цибулю, часник і цукіні в каструлю, додайте до них нарізану картоплю і залийте гарячим бульйоном. Перемішайте, доведіть до кипіння і варіть під кришкою на слабкому вогні протягом 15-20 хвилин, поки овочі не стануть м'якими.
7. Поки суп вариться в сковороду, де смажилися овочі, додайте ще масла і обсмажте відкладені для прикраси крем-супу цукіні.
8. Готовий суп збийте блендером, розлийте по тарілках і прикрасьте кожну тарілку парочкою шматочків обсмаженого цукіні.
Смачного!
- Cukini - 1-2 штук (один великий або два маленьких)
- Картопля - 2 штуки
- Цибулина - 2 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Вода - 1 літр
- Морква - 1 штука
- Петрушка (стебло і зелень) - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний горошком - - За смаком
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Отже, як приготувати суп-пюре з цукіні?
1. Якщо у вас є готовий бульйон, то перший крок приготування крем-супу з цукіні не читайте, відразу переходите до другого. Повернуся до бульйону. Моркву і цибулю очистіть. Морква розрізати на 2-3 частини, цибулину - навпіл. Стеблинки петрушки нарубати. У каструлю налийте літр води і підготовлені інгредієнти - морква, цибуля, петрушку, а також лавровий лист, перець. Доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні протягом 20 хвилин. В кінці варіння посоліть.
2. Цукіні промийте і наріжте півкільцями (якщо цукіні - маленький, кільцями). Відкладіть п'яту частину нарізаного цукіні в сторону.
3. Очистіть цибулину і зубчики часнику і наріжте кубиками.
4. Картопля очистіть, промийте і також наріжте кубиками.
5. На рослинному маслі в сковороді обсмажте луки і часник до золотистого кольору. До них додайте нарізаний цукіні (відкладену частина цукіні не додавайте). Смажте на середньому вогні протягом 5-7 хвилин.
6. Перекладіть цибулю, часник і цукіні в каструлю, додайте до них нарізану картоплю і залийте гарячим бульйоном. Перемішайте, доведіть до кипіння і варіть під кришкою на слабкому вогні протягом 15-20 хвилин, поки овочі не стануть м'якими.
7. Поки суп вариться в сковороду, де смажилися овочі, додайте ще масла і обсмажте відкладені для прикраси крем-супу цукіні.
8. Готовий суп збийте блендером, розлийте по тарілках і прикрасьте кожну тарілку парочкою шматочків обсмаженого цукіні.
Смачного!