Суп овочевий з брокколі
(покроковий рецепт з фото)
Овочеві супи - це моє слабке місце. Дуже їх люблю, особливо влітку, коли після зиязиках каш та макаронів так хочеться легкої їжі. Простий рецепт овочевого супу з брокколі допоможе вам в лічені хвилини приготувати смачний обід без особливого клопоту і в повній відповідності з дієтою; ).
Брокколі для цього і інших рецептів можна брати не тільки свіжу, але і заморожену - розморожувати її не треба, кидайте у воду як є! Однак зі свіжої брокколі суп вийде куди більш насиченим і ароматні, так що не полінуйтеся сходити на ринок або в супермаркет - в сезон дістати цю смачну і корисну капустки проблеми не становить.
- Брокколі - 500 грам
- Картопля - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Вершки - 150 мілілітрів
- Жовток яєчний - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Пряні трави - За смаком (петрушка, кріп, Орегано і TD)
Брокколі вимити, розділити на суцвіття.
Опустити брокколі в киплячу підсолену воду. Можна кинути лавровий лист, тільки не забудьте потім його вийняти, інакше супчик може гірчити!
Надіслати слідом за брокколі дрібно нарізану картоплю.
Цибуля очистити і дрібно нарізати.
Припустити в невеликій кількості добре розігрітого масла.
Коли стане прозорим - додати дрібно нарізану або натерту моркву і пасерувати 2-3 хвилини, постійно помішуючи.
Викласти цибулю і моркву в каструлю з брокколі і картоплею. Посолити і варити до готовності овочів.
Кілька готових суцвіть брокколі можна вийняти шумівкою і залишити для прикраси супу.
Вміст каструлі пюрировать блендером.
Ввести в суп теплі вершки, змішані з яєчним жовтком, додати спеції, перемішати. Прогріти на плиті, не доводячи до кипіння.
При подачі на стіл прикрасити вареними суцвіттями брокколі, дрібно рубаною зеленню, тертим сиром.