Суп «мостові»
(покроковий рецепт з фото)
Мастава - це одне з найсмачніших страв узбецької кухні. Воно являє собою густий наваристий суп з овочів, рису і баранячого м'яса. Спробуйте приготувати його, вам обов'язково сподобається.
Якщо ви любите ситні супи, то ця перлина узбецької кухні безумовно доведеться вам до душі. Суп виходить не просто смачним, він чудовий! При бажанні ви можете не класти гострий перець, як в класичному рецепті, а обійтися без нього. Щоб дізнатися, як приготувати суп "мастава", просто вивчіть цей рецепт.
- Баранина - 500 грам
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Перець чилі - 1 штука
- Мал - 100 грам
- Помідори - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Зелень петрушки і кропу - 10 грам
- Спеції - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Очистіть часник і цибулю. Наріжте овочі на дрібні кубики. Потім вимийте червоний гострий перець. Наріжте його кружечками разом з насінням.
У сотейник влийте рослинне масло і розігрійте його на плиті. Потім вимийте і наріжте баранячі реберця. Обсмажте їх на маслі до рум'яної скоринки. Додайте підготовлені овочі і обсмажуйте ще п'ять хвилин.
У чайнику закип'ятіть воду. Влийте в сотейник літр окропу. Посоліть все інгредієнти, всипте промитий рис.
Поки суп закипає, займіться залишилися овочами. Почистіть картоплю і моркву. Вимийте їх разом з помідорами. Наріжте моркву і картоплю на кубики середнього розміру, а томати розділіть на дольки.
Покладіть в суп помідори і морква. Зменшіть вогонь і варіть його до тих пір, поки рис повністю не приготується.
Потім покладіть підготовлену картоплю і варіть, поки він не стане м'яким. За цей час суп повинен досить загуснути і стати наваристим.
Зелень промийте і дрібно нарубати. За кілька хвилин до готовності страви киньте кріп і петрушку в суп, перемішайте, накрийте кришкою і дайте йому настоятися протягом півгодини.