Рецепт Рисовий суп «мостові» з фрикадельками фото

Рисовий суп «мостові» з фрикадельками
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо , Баранина
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Супи
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Мастава - одна з перлин узбецької кухні. Це дуже густий суп з великою кількістю овочів, рисом і м'ясом. Найсмачніше готувати його з молодої баранини. Пропоную приготувати мастава з фрикадельками!

Опис приготування:

Взагалі мастава іноді називають «рідким пловом» - суюк ош - тому що процес приготування вже дуже схожий. Для мастава теж спочатку готують зірвак, обсмажуючи м'ясо і овочі, додаючи прянощі, а потім тушкують до м'якості м'яса. Скінчено, процес цей поспіху не любить. А якщо хочеться швидше, то мастава варять з фрикадельками. М'ясо беруть молоде і справа йде на лад! Рис для мастава беруть тільки круглий, крохмалистий. Можна і девзіра взяти, якщо є і не шкода. А можна і простіше, тільки вже точно не пропарений.

  • Баранина - 1 кілограм (вага м'яса з кісткою, у мене задок, можна лопатку )
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Баклажан - 1 штука (невеликий)
  • Помідори - 4 штуки (стиглі)
  • Часник - 4 зубчики
  • Картопля - 2 штуки
  • Рис круглий - 150 грам
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Зіра - 1/2 чайних ложки
  • Koriandr - 1 Чайна ложка (насіння)
  • Перець гострий мелений - За смаком
  • Чорний перець - 1/3 чайних ложки
  • Кейбер - 1 щіпка
  • Зелень - 1/2 пучка (для подачі - петрушка, Braai, базилік)
рисовий суп
Обробити м'ясо, залишивши трохи на кістках. М'якоть відкладіть на фарш, кістки і жирок (в ідеалі курдючное сало) обсмажте в казані або товстостінній каструлі до гарної рум'яної скоринки.
рисовий суп
Вийміть шкварки, злийте зайвий жир і покладіть цибулю, нарізаний кубиками. Обсмажте до позолоти.
рисовий суп
Додайте моркву, нарізану кубиками, обсмажте до легкої скоринки. Додайте зіру і крупно потолченний коріандр, злегка обсмажте прянощі до аромату.
рисовий суп
Додайте в казан великі кубики картоплі і баклажани, нарізавши їх кубиками менше картоплі.
рисовий суп
Трохи обсмажте і залийте протертими помідорами. При бажанні, можна зняти з помідор шкірочку і нарізати їх кубиками. Але простіше натерти стиглі помідори на тертці, тоді шкірка залишиться у вас в руках, а в суп потрапить тільки соковита м'якоть помідорів. Посоліть і додайте крупно рубаний часник. Гасіть хвилин 20.
рисовий суп
За цей час перейдіть м'якоть в м'ясорубці з дрібними гратами. Додайте цибулю і чорний перець.
рисовий суп
Добре вимішайте фарш і сформуйте вологими руками дрібненькі фрикадельки - розміром з велику черешню.
рисовий суп
Влийте в казан окріп, літра півтора. Додайте добре промитий до чистої води рис. Я беру самаркандський рис, рідше девзіра. Можна варити мастава і зі звичайним круглим рисом. Мастава - густий суп, проте не забудьте, що рис ще розбухне при наполяганні.
рисовий суп
Проваріть рис хвилин 20, щоб розварюватися почав, і опустіть в суп фрикадельки. Їм досить варитися хвилин 7. Заправте суп свіжомеленим чорним перцем, dobavte Жамбилська (кейбер) і гострий червоний перець в порошку. Любителі гострого можуть додати ще сушений стручок гострого перчика цілком. Я завжди ще трохи свежетолченого коріандру додаю, люблю його аромат в цьому супі. Накрийте суп кришкою і дайте настоятися хвилин 15.
рисовий суп
Подавайте суп гарячим, розлив його по глибоких піалах - клястися, рясно посипавши свіжою зеленню - петрушкою, kinzoj rajxonom (фіолетовим базиліком). Подайте до мастава коржі і зелену цибулю.
Jokimli iştixa!

Схожі рецепти