Суккоташ по-угорськи
(покроковий рецепт з фото)
Суккоташ по-угорськи - це ніяке не лайка, а дуже смачний угорський суп з кукурудзи і квасолі. Відмінне блюдо для розвантажувальних днів.
Походження такого чудового супу, як Суккоташ, достеменно невідомо. В одних джерелах зазначається, що це блюдо перекочувало в Європу з Америки, де їм харчувалися індіанці. Інші ж джерела запевняють, що американські індіанці знати не знали про таку супі, а винайшли його угорці. Не є кулінарним істориком і тому не знаю, хто з них прав, проте факт - коли я був в Будапешті, цей суп там подавали постійно. Отже, Суккоташ - це як мінімум сучасна угорська кухня
- Квасоля біла суха - 250 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Вершки 20-22% - 150 мілілітрів
- Бекон - 100 грам
- Кукурудза консервування - 300 грам
- Цибуля зелена - 50 грам
- Вода - 3 L
Квасоля необхідно замочити в холодній воді як мінімум за 4 години до приготування супу. А саме приготування починається з того, що необхідно нарізати бекон на невеликі скибочки.
Обсмажуємо шматочки бекону в рослинному маслі.
Цибулю дрібно нарізаємо і додаємо в сковороду до бекону. Продовжуємо обсмажувати.
Квасоля відварюємо в підсоленій воді до напівготовності. Потім додаємо до неї обсмажені цибулю і бекон. Варимо 5 хвилин.
Потім додаємо в суп кукурудзу, доводимо до кипіння і варимо ще 5 хвилин після кипіння. За пару хвилин до готовності вливаємо вершки і прогріваємо. Готово! подавати, посипавши свіжою зеленню.