Суфле з блакитного сиру
(покроковий рецепт з фото)
Суфле з блакитного сиру - дуже смачне, вишукану страву французької кухні, приготувати яке при наявності блакитного сиру зовсім не складно. Ділюся рецептом.
Десертні суфле я не дуже люблю, а ось солоненькі - навпаки, готую регулярно. Одним з моїх фірязиках є суфле з блакитного сиру - класичне французьке блюдо, яке готується за суворим рецептом, яка налічує не одне століття. Суфле виходить розкішним - як то кажуть, як в кращих будинках Парижа
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Пармезан тертий - 1, 5 чайних ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сир з блакитною цвіллю - 85 грам
- Яйце - 1 штука
- Яєчний білок - 1 штука
- Молоко - 1/2 склянки
- Сіль, перець - - За смаком
Форми для суфле змащуємо вершковим маслом, присипаємо тертим пармезаном і ставимо в морозилку. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде 4 суфле діаметром 9 см.
Беремо невелику каструльку, на середньому вогні розтоплюємо в ній вершкове масло. У розтоплене масло додаємо борошно і готуємо все це справа, активно помішуючи віночком, 1 хвилину.
Потім додаємо в каструльку молоко і, не перестаючи перемішувати віночком, готуємо ще 2-3 хвилини.
Готовий соус знімаємо з вогню, відразу ж втручаємося в нього один яєчний жовток. Швидко перемішуємо.
Втручаємося в каструльку сир, знову швидко перемішуємо до тих пір, поки сир не розплавиться. Відставляємо однорідну масу на 15 хвилин - нехай остигає.
Тим часом білки збиваємо з дрібкою солі до досить щільних піків.
Акуратно втручаємося білкову суміш в остигнула сирну суміш.
Маленькі формочки для запікання ставимо в більшу. Велику наповнюємо водою так, щоб вона наполовину покривала маленькі формочки. Викладаємо в формочки нашу масу для суфле.
Запікаємо 30-35 хвилин при 180 градусах. За цей час суфле підніметься і покриється скоринкою, однак всередині залишиться ніжним і вологим.
Подаємо негайно з, наприклад, овочевим салатом. Смачного!