Рецепт Судак на грилі фото

Судак на грилі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Судак
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Страви цілком

Я дуже люблю страви на грилі. Вони виходять набагато смачніше, ніж просто смажені або тушковані. І сьогодні я вирішила розповісти і показати, як приготувати судака на грилі. Чудовий рецепт!

Секрет добре приготованого судака полягає в його просушування. Необхідно перед процесом запікання промакнуть рибу паперовим рушником. В результаті вийде гарна рум'яна кірочка. Просто смакота!

  • Судак - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Лимонний сік - 0, 5 штуки
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Лимонний сік - 0, 5 штуки (для масляної маси)
  • Цедра лимону - 1 штука
  • Зелена цибуля - 1 пучок
судак на грилі - фото крок 1
Рибку потрошимо і промиваємо як слід. Обов'язково позбавляємося від луски. Обтирає паперовим рушником і надрезаем рибу в трьох місцях по обидва боки.
судак на грилі - фото крок 2
Нарізану цибулю і лимонний сік змішуємо з маслом і сіллю. Маринуємо в цій суміші нашого судака. Черево присмачуємо рясно, як і зовнішню частину. Ми залишаємо на 60 хвилин в холоді.
судак на грилі - фото крок 3
Розм'якшене вершкове масло збиваємо в блендері разом з соком і цедрою лимона. Солимо. Додаємо за смаком рубаний зелений цибулька. Кладемо масу в плівку, прибираємо її поки в морозилку.
судак на грилі - фото крок 4
Прибираємо інгредієнти з маринаду. Рибку обсушуємо паперовим рушником. Змащуємо її олією і викладаємо на гриль.
судак на грилі - фото крок 5
Через півгодини наш судак приготується! Подаємо його з шматочками масляної маси. Смачного, дорогі мої гурмани!

Схожі рецепти