Судак на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю страви на грилі. Вони виходять набагато смачніше, ніж просто смажені або тушковані. І сьогодні я вирішила розповісти і показати, як приготувати судака на грилі. Чудовий рецепт!
Секрет добре приготованого судака полягає в його просушування. Необхідно перед процесом запікання промакнуть рибу паперовим рушником. В результаті вийде гарна рум'яна кірочка. Просто смакота!
- Судак - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лимонний сік - 0, 5 штуки
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 100 грам
- Лимонний сік - 0, 5 штуки (для масляної маси)
- Цедра лимону - 1 штука
- Зелена цибуля - 1 пучок
Рибку потрошимо і промиваємо як слід. Обов'язково позбавляємося від луски. Обтирає паперовим рушником і надрезаем рибу в трьох місцях по обидва боки.
Нарізану цибулю і лимонний сік змішуємо з маслом і сіллю. Маринуємо в цій суміші нашого судака. Черево присмачуємо рясно, як і зовнішню частину. Ми залишаємо на 60 хвилин в холоді.
Розм'якшене вершкове масло збиваємо в блендері разом з соком і цедрою лимона. Солимо. Додаємо за смаком рубаний зелений цибулька. Кладемо масу в плівку, прибираємо її поки в морозилку.
Прибираємо інгредієнти з маринаду. Рибку обсушуємо паперовим рушником. Змащуємо її олією і викладаємо на гриль.
Через півгодини наш судак приготується! Подаємо його з шматочками масляної маси. Смачного, дорогі мої гурмани!