Рецепт Фарширований судак в духовці фото

Фарширований судак в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Судак
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Фаршировані
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ціла фарширована риба завжди відмінно виглядає на столі. Смачна страва, гідне святкового столу. А готувати його досить просто. Подивіться і переконайтеся самі!

Опис приготування:

Начинка може бути різною, на ваш смак. Тільки не варто брати занадто насичені продукти, щоб не забивати ніжний смак самого судака.

  • Судак - 1, 5 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука (дрібний)
  • Цибуля зелена - 1/2 пучка
  • Морква - 1/2 штуки
  • Овочева суміш - 1 Склянка (солодкий перець, горошок, кукурудза)
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Кускус - 1/2 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
фарширований судак в духовці - фото крок 1
Продукти для страви.
фарширований судак в духовці - фото крок 2
Спочатку приготуйте начинку. Наріжте цибулю і злегка підрум'яньте його на ложці вершкового масла. Викладіть до цибулі овочі - у мене готова заморожена суміш - і тушкуйте хвилин 5, помішуючи.
фарширований судак в духовці - фото крок 3
Всипте кускус, посоліть і залийте окропом трохи нижче рівня овочів і крупи. Дайте закипіти, щільно закрийте кришку і вимкніть нагрів. Дайте начинці охолонути, після чого посоліть і поперчіть за смаком.
фарширований судак в духовці - фото крок 4
Свіжого парного судака очистіть від луски. Зробіть два розрізи по спинці, від голови до початку хвоста, паралельно один одному на відстані 1, 5 см. Видаліть спинний плавник. За бажанням ображати і інші плавники. Тонким гострим ножем виріжте хребет і видаліть його, ножицями перерізавши хребті близько хвоста і біля голови. Видаліть зябра і добре промийте рибу зсередини і зовні. Обсушити серветками.
фарширований судак в духовці - фото крок 5
Додати сіль, поперчіть і полийте злегка лимонним соком зовні і зсередини. Залиште хвилин на 20 маринуватися.
фарширований судак в духовці - фото крок 6
Покладіть рибу в форму або деко, застелений фольгою. Наповніть рибу начинкою, формуючи «човник». Змастіть розм'якшеним вершковим маслом. Вільно накрийте фольгою зверху.
фарширований судак в духовці - фото крок 7
Запікайте судака півгодини в прогрітій до 160 градусів духовці. Потім зніміть фольгу, присипте рибу тертим сиром і дайте йому розплавитися, а судаку подрумяниться.
фарширований судак в духовці - фото крок 8
Подавайте рибу гарячої, прикрасивши свіжою зеленню і овочами.

Схожі рецепти