Рецепт Фарширований судак в духовці фото

Фарширований судак в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Судак
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Фаршировані

Ціла фарширована риба завжди відмінно виглядає на столі. Смачна страва, гідне святкового столу. А готувати його досить просто. Подивіться і переконайтеся самі!

Начинка може бути різною, на ваш смак. Тільки не варто брати занадто насичені продукти, щоб не забивати ніжний смак самого судака.

  • Судак - 1, 5 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука (дрібний)
  • Цибуля зелена - 1/2 пучка
  • Морква - 1/2 штуки
  • Овочева суміш - 1 Склянка (солодкий перець, горошок, кукурудза)
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Кускус - 1/2 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
фарширований судак в духовці - фото крок 1
Продукти для страви.
фарширований судак в духовці - фото крок 2
Спочатку приготуйте начинку. Наріжте цибулю і злегка підрум'яньте його на ложці вершкового масла. Викладіть до цибулі овочі - у мене готова заморожена суміш - і тушкуйте хвилин 5, помішуючи.
фарширований судак в духовці - фото крок 3
Всипте кускус, посоліть і залийте окропом трохи нижче рівня овочів і крупи. Дайте закипіти, щільно закрийте кришку і вимкніть нагрів. Дайте начинці охолонути, після чого посоліть і поперчіть за смаком.
фарширований судак в духовці - фото крок 4
Свіжого парного судака очистіть від луски. Зробіть два розрізи по спинці, від голови до початку хвоста, паралельно один одному на відстані 1, 5 см. Видаліть спинний плавник. За бажанням ображати і інші плавники. Тонким гострим ножем виріжте хребет і видаліть його, ножицями перерізавши хребті близько хвоста і біля голови. Видаліть зябра і добре промийте рибу зсередини і зовні. Обсушити серветками.
фарширований судак в духовці - фото крок 5
Додати сіль, поперчіть і полийте злегка лимонним соком зовні і зсередини. Залиште хвилин на 20 маринуватися.
фарширований судак в духовці - фото крок 6
Покладіть рибу в форму або деко, застелений фольгою. Наповніть рибу начинкою, формуючи «човник». Змастіть розм'якшеним вершковим маслом. Вільно накрийте фольгою зверху.
фарширований судак в духовці - фото крок 7
Запікайте судака півгодини в прогрітій до 160 градусів духовці. Потім зніміть фольгу, присипте рибу тертим сиром і дайте йому розплавитися, а судаку подрумяниться.
фарширований судак в духовці - фото крок 8
Подавайте рибу гарячої, прикрасивши свіжою зеленню і овочами.

Схожі рецепти