Фарширований судак в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ціла фарширована риба завжди відмінно виглядає на столі. Смачна страва, гідне святкового столу. А готувати його досить просто. Подивіться і переконайтеся самі!
Начинка може бути різною, на ваш смак. Тільки не варто брати занадто насичені продукти, щоб не забивати ніжний смак самого судака.
- Судак - 1, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (дрібний)
- Цибуля зелена - 1/2 пучка
- Морква - 1/2 штуки
- Овочева суміш - 1 Склянка (солодкий перець, горошок, кукурудза)
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Кускус - 1/2 склянки
- Сіль - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - 1 щіпка
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
Продукти для страви.
Спочатку приготуйте начинку. Наріжте цибулю і злегка підрум'яньте його на ложці вершкового масла. Викладіть до цибулі овочі - у мене готова заморожена суміш - і тушкуйте хвилин 5, помішуючи.
Всипте кускус, посоліть і залийте окропом трохи нижче рівня овочів і крупи. Дайте закипіти, щільно закрийте кришку і вимкніть нагрів. Дайте начинці охолонути, після чого посоліть і поперчіть за смаком.
Свіжого парного судака очистіть від луски. Зробіть два розрізи по спинці, від голови до початку хвоста, паралельно один одному на відстані 1, 5 см. Видаліть спинний плавник. За бажанням ображати і інші плавники. Тонким гострим ножем виріжте хребет і видаліть його, ножицями перерізавши хребті близько хвоста і біля голови. Видаліть зябра і добре промийте рибу зсередини і зовні. Обсушити серветками.
Додати сіль, поперчіть і полийте злегка лимонним соком зовні і зсередини. Залиште хвилин на 20 маринуватися.
Покладіть рибу в форму або деко, застелений фольгою. Наповніть рибу начинкою, формуючи «човник». Змастіть розм'якшеним вершковим маслом. Вільно накрийте фольгою зверху.
Запікайте судака півгодини в прогрітій до 160 градусів духовці. Потім зніміть фольгу, присипте рибу тертим сиром і дайте йому розплавитися, а судаку подрумяниться.
Подавайте рибу гарячої, прикрасивши свіжою зеленню і овочами.