Рецепт Морський судак в духовці фото

Морський судак в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Судак
Низькокалорійні , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Морський судак - риба корисна, страви з неї виходять чудові. Найпростіший, але цікавий спосіб приготування судака - запекти його в духовці. Блюдо готується легко, а виходить дуже смачним.

Опис приготування:

Існує велика кількість рецептів приготування морського судака. Ця риба дуже смачна, цінна і корисна, вона багата на вітаміни і майже без жиру. Я розповім вам, як приготувати морський судак в духовці. Це простий спосіб приготування риби, але він теж цікавий. Судак виходить соковитим і дуже смачним, з апетитною скоринкою і солодким ароматом цибулі.

  • Філе морського судака - 4 штуки
  • Помідори - 500 грам
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Ріпчаста цибуля - 2-3 штук
  • Борошно - 1-2 Ст. Ложок
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - 1/3 чайних ложки (за смаком)
  • Цукор - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Мускатний горіх - 1 щіпка (за смаком)
  • Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
морський судак в духовці - фото крок 1
Філе морського судака потрібно акуратно промити під проточною водою і обсушити паперовими рушниками. Потім солимо, перчимо і залишаємо на 10 хвилин маринуватися.
морський судак в духовці - фото крок 2
Далі кожне філе необхідно обваляти в борошні і потім вже обсмажити на розігрітій сковороді з рослинним маслом до золотистого кольору з обох сторін.
морський судак в духовці - фото крок 3
Помідори потрібно потримати в окропі близько 1 хвилини. Потім знімаємо з них шкірку і видаляємо насіння. А м'якоть дрібно нарізаємо і додаємо сіль (1-2 щіпки), мускатний горіх, цукор і чорний перець за смаком.
морський судак в духовці - фото крок 4
Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння, нарізаємо тонкою соломкою і смажимо на олії до золотистого кольору.
морський судак в духовці - фото крок 5
У форму для запікання викладаємо половину нарізаних помідорів.
морський судак в духовці - фото крок 6
Потім викладаємо обсмажене філе морського судака.
морський судак в духовці - фото крок 7
Наступний шар - смажену цибулю, а поверх нього викладаємо інші помідори. Відправляємо форму в розігріту до 220 градусів духовку на 35-40 хвилин.
морський судак в духовці - фото крок 8
Подавайте запеченого морського судака з овочевим салатом або будь-яким гарніром.

Схожі рецепти