Морський судак в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Морський судак - риба корисна, страви з неї виходять чудові. Найпростіший, але цікавий спосіб приготування судака - запекти його в духовці. Блюдо готується легко, а виходить дуже смачним.
Існує велика кількість рецептів приготування морського судака. Ця риба дуже смачна, цінна і корисна, вона багата на вітаміни і майже без жиру. Я розповім вам, як приготувати морський судак в духовці. Це простий спосіб приготування риби, але він теж цікавий. Судак виходить соковитим і дуже смачним, з апетитною скоринкою і солодким ароматом цибулі.
- Філе морського судака - 4 штуки
- Помідори - 500 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Ріпчаста цибуля - 2-3 штук
- Борошно - 1-2 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1/3 чайних ложки (за смаком)
- Цукор - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Мускатний горіх - 1 щіпка (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
Філе морського судака потрібно акуратно промити під проточною водою і обсушити паперовими рушниками. Потім солимо, перчимо і залишаємо на 10 хвилин маринуватися.
Далі кожне філе необхідно обваляти в борошні і потім вже обсмажити на розігрітій сковороді з рослинним маслом до золотистого кольору з обох сторін.
Помідори потрібно потримати в окропі близько 1 хвилини. Потім знімаємо з них шкірку і видаляємо насіння. А м'якоть дрібно нарізаємо і додаємо сіль (1-2 щіпки), мускатний горіх, цукор і чорний перець за смаком.
Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння, нарізаємо тонкою соломкою і смажимо на олії до золотистого кольору.
У форму для запікання викладаємо половину нарізаних помідорів.
Потім викладаємо обсмажене філе морського судака.
Наступний шар - смажену цибулю, а поверх нього викладаємо інші помідори. Відправляємо форму в розігріту до 220 градусів духовку на 35-40 хвилин.
Подавайте запеченого морського судака з овочевим салатом або будь-яким гарніром.