Студентська піца
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Як правило, всі студенти вічно голодні! А що як і піца підійде в якості ситного і смачного перекусу.
Опис приготування:
Для того щоб приготувати студентську піцу нам знадобиться мінімальний набір продуктів. Взагалі тут велике поле для фантазії, можна використовувати практично всі, що залежалася в холодильнику. Тісто можна придбати готове, але я пропоную зробити його самим. Тісто по цьому рецепту виходить ніжне і тонке, а піца соковита і дуже смачна!
- Вода - 125 мілілітрів
- Борошно - 200 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Дріжджі - 1, 25 чайних ложки (сухі)
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Кетчуп - 2 Ст. Ложки
- Помідор - 1 штука
- Ковбаса - 150 грам
- Сир - 150 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
У мисці з'єднайте теплу воду, цукор і дріжджі. Добре перемішайте і залиште до появи характерної шапочки.
Окремо просійте борошно, додайте до неї сіль і опару, що підійшла.
Перемішайте все ложкою і влийте масло.
Потім руками замісити м'яке, трохи липке тісто. Зберіть його в кулю, накрийте рушником і поставте в тепле місце для підйому.
Тісто має збільшитися в розмірі.
З даної кількості виходить одна велика квадратна піца або дві круглі середнього розміру. Я роблю круглі піци, тому ділю тісто на дві частини і по черзі розкочують кожну в формі кола, товщиною близько 3 мм і переношу в змащену маслом форму, формуючи невеликі бортики.
Змастіть піцу кетчупом і майонезом.
Зверху розкладіть нарізану кубиками ковбасу.
На ковбасу покладіть нарізаний часточками помідор.
Посипте верх піци тертим сиром і випікайте при температурі 230 градусів близько 7-8 хвилин.
Студентська піца готова.
Наріжте піцу на порції і подавайте до столу.
Смачного!