Стейк з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне, соковите м'ясо під рум'яною скоринкою і грибний соус - це ситний і смачний обід. Такі стейки легко приготувати навіть новачкові в кулінарії. Пропоную вам рецепт приготування стейка з грибами.
Перед днем готування дістаньте м'ясо з морозилки, покладіть розморожувати в холодильник на ніч. Для 45-60 хвилин до готування вийміть м'ясо з холодильника, зніміть упаковку, залиште при кімнатній температурі. Всі інші подробиці дивіться в покроковому рецепті.
- Стейк яловичий Рибай - 3 штуки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1/8 чайних ложки (мелений)
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Часник сушений - 1 Чайна ложка
- Печериці - 300 грам
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Бульйон м'ясний - 2, 5 склянки
- Соус соєвий - 1 Ст. Ложка
- Перець духмяний мелений - За смаком
Дістаньте м'ясо з холодильника, щонайменше, для 45-60 хвилин до готування. Стейки обсушити паперовими рушниками, посоліть і поперчіть з двох сторін, злегка втирайте сіль і перець пальцями в м'ясо.
На сковороді розігрійте оливкову олію. Обсмажте стейки з одного боку до апетитною коричневої скоринки. Під час смаження м'ясо не рухайте і не пробивайте в. Переверніть стейки і обсмажте до такої ж скоринки. З кожного боку я обсмажувала по 3 хвилини, до стану Medium. Щипцями поставте стейк на бік і прожарьте з усіх боків, щоб запечатати сік всередині м'яса. Зніміть м'ясо зі сковороди, дайте відпочити 5-7 хвилин.
Гриби вимийте, обсушити. Лук вимийте, очистіть.
На маслі пасеруйте подрібнену цибулю до прозорості.
Додайте сушений часник, гриби, нарізані тонкими скибочками, приправити сіллю, поперчіть за смаком. Готуйте протягом 5 хвилин.
Відсуньте гриби в сторону, додайте вершкове масло, розтопіть його. Додайте борошно, обсмажте її до золотистого кольору.
Влийте бульйон, соєвий соус. Готуйте на середньому вогні 1 хвилину.
Покладіть стейки в соус, готуйте пару хвилин. Подавайте до столу.
Смачного!