Стейк з горбуші в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Не обов'язково замовляти столик у ресторані, щоб спробувати шалено смачну рибку, ви і вдома такий делікатес можете приготувати зі звичайної горбуші, причому дуже просто.
Не потрібно бути професійним кухарем, щоб робити справжні кулінарні шедеври, потрібно просто знати, які продукти добре поєднуються один з одним. Так і в цьому рецепті приготування стейка з горбуші в духовці немає абсолютно нічого складного, тут ми просто запекти рибу, заливши її найніжнішим соусом. Листя м'яти і спеції додадуть горбуші особливий аромат, в результаті вона вийде настільки смачна, що буде просто танути в роті. Так що якщо ви хочете приготувати романтичну вечерю для своєї другої половинки або просто бажаєте порадувати домашніх смачним частуванням, приготуйте їм стейк з горбуші в духовці в домашніх умовах.
- Стейки з горбуші - 12-14 штук
- Вершки 10% - 250 мілілітрів
- Листя свіжої м'яти - 18-20 штук
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор коричневий в кубиках - 2-3 штук
- Чебрець сушений - 0, 5-1 чайних ложки
Стейки я зазвичай купую вже готові, тому мені не доводиться обробляти рибу.
У ступку насипаємо сіль, додаємо коричневий цукор і чебрець, перетираем все. Кількість цукру і солі можете коригувати в залежності від своїх уподобань.
Викладаємо стейки на плоске блюдо і посипаємо їх з одного боку половиною від приготовленої суміші.
Далі розігріваємо в сковороді рослинне масло, зменшуємо вогонь до середнього і викладаємо на сковороду стейки приправленою стороною вниз, зверху посипаємо їх залишками суміші солі, цукру і чебрецю.
Обсмажуємо стейки з обох боків до утворення рум'яної коричневої скоринки.
Потім наливаємо вершки в стакан блендера і додаємо листя м'яти.
Подрібнюємо все до однорідної консистенції, можна додати в соус трохи солі і перцю.
Тепер обсмажені стейки викладаємо у форму для запікання або на деко, застелений фольгою, заливаємо їх приготовленим соусом.
Відправляємо рибку в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин, якщо хочете ніжну рибку в соусі, або 40 хвилин, якщо хочете стейки з хрусткою скоринкою.
Тепер наша рибка готова, і для повного щастя залишилося тільки зробити для неї оригінальний гарнір. Приємного всім апетиту!