Стейк Рибай на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Стейк Рибай на грилі виходить м'яким і соковитим за рахунок жиру, що знаходиться в мармуровому м'ясі. А назва стейка походить від ribeye (ребро і очей - форма поперечного зрізу). Готувати його нескладно.
Стейк Рибай на грилі готується протягом 15-20 хвилин. Важливо не протикати його виделкою під час смаження і не дозволяти розгоратися полум'я. Попереднього маринаду стейк Рибай не вимагає. Просто посолимо, поперчити і смажена оливковою олією стейк перед смаженням на грилі.
- Стейк Рибай - 300 грам
- Масло оливкове - 1/4 склянки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
1. Пріговьте м'ясо. Товщина стейка Рибай повинна бути 2, 5-4 см.
2. Розпаліть мангал. Нам будуть потрібні гаряче вугілля.
3. Грати, на якій будете смажити стейк, змастіть маслом. Стейк також змастіть оливковою олією, поперчіть і посоліть з двох сторін.
4. Смажте стейк Рибай над найбільш гарячої частиною мангала. Слідкуйте за тим, щоб вчасно перемістити стейк, коли під ним запалюється полум'я.
5. Обсмажуйте стейк Рибай з кожного боку по 4-6 хвилин.
6. Готовий стейк Рибай середньої прожарювання викладіть на тарілку і дайте 5 хвилин відпочити. Якщо хочете більш прожарений стейк, збільшіть час смаження на 1-2 хвилину з кожного боку. Смачного!