Стейк Рибай з розмарином, чебрецем і часником
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування запеченого стейка Рибай з перцем, розмарином, чебрецем і часником.
Хіба є що небудь смачніше на свята, ніж гарний, смачно приготований шматок смаженої яловичини? Стейк добре подавати як гарячим, так і з холодильника з картоплею, грибами і брюссельською капустою. При приготуванні цієї страви важливо використовувати м'ясної термометр! Час приготування може варіювати в широких межах.
- Стейк Рибай - 1 штука (близько 420 г)
- Оливкового масла - 4 Ст. Ложки
- Перцю горошком - 4 Ст. Ложки
- Гілочки розмарину - 3 штуки
- Гілочки чебрецю - 3 штуки
1. Розігріти духовку до 260 градусів. Розрізати стейк навпіл - приготування окремих половинок дозволить вам краще контролювати процес готовності м'яса. Обсмажити обидві половинки в оливковій олії на дуже сильному вогні, до темно-золотистого кольору, близько 3 хвилин з кожного боку.
2. Помістити горошини перцю в пакет і розчавити качалкою. Викласти перець в миску, додати листя розмарину, чебрець, сіль і подрібнений часник. Злити трохи оливкового масла з м'яса в часникову суміш і перемішати, щоб вона добре трималася купи.
3. Змастити сумішшю обидві половинки стейка. Випікати в 20-30 хвилин в при 260 градусах, потім зменшити вогонь до 150 градусів і готувати ще від 20 до 30 хвилин, поки температура м'яса не досягне 52 градусів (середня ступінь прожарювання).
4. Якщо ви хочете зробити м'ясо більш просмаженим, залиште його в духовці на більш тривалий час. За допомогою м'ясного термометра ви зможете приготувати м'ясо на свій смак.
5. Вийняти м'ясо з духовки і дати охолонути принаймні 20 хвилин перед нарізкою.