Стейк з яловичини Рибай
(покроковий рецепт з фото)
Рибай - це товстий край яловичини, що знаходиться на ребрі. По суті, це м'яз з невеликою кількістю цінного жиру. Розповідаю, як приготувати стейк з яловичини Рибай - ніжний, соковитий і смачний.
До вашої уваги - класичний спосіб приготування стейка з яловичини Рибай, особливо популярний у Франції. Зручне блюдо: буквально за 10-15 хвилин можна впоратися. Стейки виходять соковиті, головне їх не перепечеться, не пересушить. З келихом хорошого червоного вина - немає краще вечері, ніж цей.
- Стейк Рибай - 2 штуки
- Чебрець (жменю) - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Все дуже просто. Промиті і обсушені стейки щедро посипаємо свіжим чебрецем.
У сковороді розігріваємо олію (у мене оливкова). Поки що масло не стало тепле, щедро посипаємо сковороду сіллю. Потім кладемо в сковороду стейки і залишаємо їх у спокої. Тобто, взагалі ніяк не рухаємо, не перевертається. Стейки повинні 4 хвилини смажитися в повній нерухомості.
Через 4 хвилини перевертаємо стейки і смажимо ще 2-3 хвилини з іншого боку. Усе, вони готові.
Подавати такі стейки найкраще зі смаженою картоплею і червоним вином. Смачного.