Стейк Портерхаус
(покроковий рецепт з фото)
Стейк Портерхаус готується швидко і просто. Головне - вибрати потрібний шматок м'яса і потрібну температуру! Крім м'яса знадобиться перець і сіль. До стейку Портерхаус рекомендую подати масло на з зеленню.
Стейк Портерхаус - дуже смачний і великий, поєднує два види м'яса: ніжну вирізку і соковите м'ясо тонкого краю. На вигляд стейк має схожість з «ти-бон», а його назва отримано через т-подібної кісточки, тільки кісточка у нього менше, а частина вирізки - більше.
Головне в приготуванні стейка Портерхаус прибрати надлишки соку, отриманого під впливом солі. А внутрішня температура готового стейка повинна бути 50-57 градусів (середня прожарювання).
- Стейк Портерхаус - 2 штуки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - - За смаком
1. М'ясо посипте сіллю з обох сторін. Для одного шматка м'яса використовуйте приблизно по чайній ложці солі. Залиште м'ясо на півгодини при кімнатній температурі. Через пів години (або годину) промокніть стейк паперовим рушником і посипте свіжомеленим перцем з двох сторін.
2. Решітку мангала з вугіллям змастіть рослинною олією. На решітку викладіть стейки і смажте протягом 5-7 хвилин. Не чіпайте стейки і не пробивайте в їх виделкою.
3. Переверніть стейки щипцями для м'яса і смажте з іншого боку ще 5-7 хвилин.
4. Готові стейки зніміть з решітки і покладіть на тарілку. Залиште стейки на хвилин 10, щоб вони відпочили і пустили сік. На стейк можна покласти масло з зеленню. Приготувати його просто: масло збийте з улюбленими подрібненими травами (базилік, майоран або кріп), загорніть в харчову плівку і заморозьте в холодильнику.
5. Подавайте стейк Портерхаус з гарніром з картоплі, печених овочів або зі свіжим салатом. Смачного!