Стейк на сковороді-гриль
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути смачніше соковитого шматка м'яса? Вашій увазі пропонується простий рецепт стейка на сковороді-гриль, який втамує самий звірячий апетит!
Немає нічого смачнішого м'яса - соковитого, ситного і без будь-яких надмірностей. Але якраз таке просте блюдо вимагає вправності. Для приготування стейка на сковороді-гриль найкраще брати так зване мармурове м'ясо яловиче. Воно, звичайно, не дешеве. Крім цього, для стейка підходить філе і зі спини. Під час смаження на масло не налягайте. До речі, солити м'ясо можна вже готове - інакше під час смаження буде багато соку виділятися, м'ясо пригоратиме. Подавати стейк можна з будь-яким гарніром, овочами, рисом, картоплею, різними соусами - на ваш погляд. Дивимося рецепт з фото.
- Яловичина - 700 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Оливкова олія - За смаком
М'ясо промити і обсушити, м'ясо не повинно бути мокрим.
Ріжемо м'ясо товщиною 3 см. Можна й 3, 5.
Змастіть оливковою олією з двох сторін.
Сковорода перед смаженням повинна бути добре розпеченій.
Стейки бувають різної прожарювання. Я люблю робити медіум - коли м'ясо і соковите, і без крові, але добре просмажене. Смажимо такий стейк хвилин 8-10, перевертаючи, щоб з кожного боку була хороша скоринка.
Ось і готовий наш стейк на сковороді-гриль!
Перед подачею можна розрізати, хто як любить.
Смачного!
Перед подачею можна розрізати, хто як любить.
Смачного!