Рецепт Справжня шурпа фото

Справжня шурпа
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На природу, Святковий обід
Супи

Готувати справжню шурпу я вчилася, як не дивно, в Москві на дачі у сім'ї, яка довго жила в Узбекистані. Святкували день народження, було багато гостей і вирішили зробити масштабне блюдо.

Приготувати справжню шурпу в домашніх умовах, на своїй рідній кухні можна в казані або каструлі з товстими стінками. Можна взяти замість баранини будь-яке м'ясо або птицю. Головна відмінність від інших супів - овочі кладуть в шурпу крупно нарізаними, а картопля цілком. Перець болгарський додають разом з картоплею. Справжня шурпа зігріває, допомагає одужанню хворих і звичайно, це ситне блюдо. Успіхів і приємного апетиту!

  • М'ясо - 1, 5 кілограма (баранина)
  • Картопля - 500 грам
  • Цибуля - 1 кілограм
  • Морква - 0, 5 кілограма
  • Перець болгарський - 250 грам
  • Помідори - 250 грам
  • Яблуко - 2-3 штук (середні)
  • Гострий перець - За смаком
  • Зелень - 1 штука (пучок)
  • Спеції - За смаком (зіра, koriandr, куркума )
  • Жир або олія - За смаком
  • Цибуля солодка - 150 200 грам
справжня шурпа - фото крок 1
Підготувати продукти, м'ясо помити, овочі почистити.
справжня шурпа - фото крок 2
У казан налити холодну воду і покласти м'ясо. Варити на невеликому вогні.
справжня шурпа - фото крок 3
Обов'язково знімайте піну.
справжня шурпа - фото крок 4
Приблизно хвилин через 40 додати цибулю і моркву.
справжня шурпа - фото крок 5
Додати дрібно нарізане сало, гострий перець і яблука покласти цілком, додати спеції. Варити не менше півгодини.
справжня шурпа - фото крок 6
Додати картоплю. А коли шурпа знову закипить додати помідори.
справжня шурпа - фото крок 7
Яблука дістати з шурпи.
справжня шурпа - фото крок 8
Коли картопля готовий перевіряємо шурпу на сіль, смак і додаємо дрібно порізаний солодкий лук. Шурпа готова.
справжня шурпа - фото крок 9
Подати м'ясо і овочі в окремому посуді. Смачного!

Схожі рецепти