Справжня шурпа
(покроковий рецепт з фото)
Готувати справжню шурпу я вчилася, як не дивно, в Москві на дачі у сім'ї, яка довго жила в Узбекистані. Святкували день народження, було багато гостей і вирішили зробити масштабне блюдо.
Приготувати справжню шурпу в домашніх умовах, на своїй рідній кухні можна в казані або каструлі з товстими стінками. Можна взяти замість баранини будь-яке м'ясо або птицю. Головна відмінність від інших супів - овочі кладуть в шурпу крупно нарізаними, а картопля цілком. Перець болгарський додають разом з картоплею. Справжня шурпа зігріває, допомагає одужанню хворих і звичайно, це ситне блюдо. Успіхів і приємного апетиту!
- М'ясо - 1, 5 кілограма (баранина)
- Картопля - 500 грам
- Цибуля - 1 кілограм
- Морква - 0, 5 кілограма
- Перець болгарський - 250 грам
- Помідори - 250 грам
- Яблуко - 2-3 штук (середні)
- Гострий перець - За смаком
- Зелень - 1 штука (пучок)
- Спеції - За смаком (зіра, koriandr, куркума )
- Жир або олія - За смаком
- Цибуля солодка - 150 200 грам
Підготувати продукти, м'ясо помити, овочі почистити.
У казан налити холодну воду і покласти м'ясо. Варити на невеликому вогні.
Обов'язково знімайте піну.
Приблизно хвилин через 40 додати цибулю і моркву.
Додати дрібно нарізане сало, гострий перець і яблука покласти цілком, додати спеції. Варити не менше півгодини.
Додати картоплю. А коли шурпа знову закипить додати помідори.
Яблука дістати з шурпи.
Коли картопля готовий перевіряємо шурпу на сіль, смак і додаємо дрібно порізаний солодкий лук. Шурпа готова.
Подати м'ясо і овочі в окремому посуді. Смачного!