Справжня піца
(покроковий рецепт з фото)
Хочу показати вам, як приготувати справжню піцу. Для мене справжня - це приготована на саморобному тесті, зі смачною і вишуканою начинкою. І цей варіант точно оцінять справжні гурмани.
Це просто смакота і насолоду для очей, а не піца. Я не зможу передати словами, наскільки вона хороша.
Якщо ви завзятий м'ясоїд, думаю, можна додати в начинку шматочки якісного хамона або трохи бекону.
- Вода тепла - 40 мілілітрів(+ 30 мл холодної)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Борошно - 120 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Фіги - 120 грам
- Рукола - 1 пучок
- Сир козячий - 80-90 грам
- Перець - За смаком
- Бальзамічний оцет - 60 мілілітрів
- Кленовий сироп - 1 Ст. Ложка (або мідь)
Для тесту теплу воду, цукор і дріжджі змішайте в мисці. Окремо просійте борошно з сіллю, додайте туди ложку масла і дріжджі, все перемішайте.
Тепер тісто вимісити на столі, присипаному борошном, і поверніть в миску, наполягайте півтори-дві години.
Тепер в сотейнику з'єднаємо бальзамик і сироп і будемо варити хвилин 15-20, поки не залишиться близько чверті всього обсягу рідини.
Лук поріжте четвертькольцами і відправте на суху сковороду. Він повинен стати коричневим. Потім влийте 30 мл води, випаруйте її, додайте трішки олії і сіль. Готуйте 5 хвилин. Повинен вийти цибулька красивого коричневого кольору.
Тісто розкачати на присипаної борошном поверхні, наколи виделкою і змастіть маслом.
Фіги вимийте і наріжте часточками, розподіліть на тісто лук, покришите сир, викладіть фіги. Перемістіть піцу на деко і випікайте в розігрітій духовці при 180 градусах, поки вона не стане багатого золотистого кольору.
При подачі викладіть рукколу і збризніть все бальзамічний заправкою.