Рецепт Справжня італійська піца фото

Справжня італійська піца
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Дріжджове тісто, Моцарелла
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю
Випічка, Піца

В Америці популярні хот-доги, в Росії - біляші та чебуреки, а в Італії - це піца. Є стільки її різновидів, що голова обертом. Сьогодні розповім, як приготувати справжню італійську піцу.

Основа італійської піци - це тісто, соус і сир. Решта начинки додають за смаком: оливки, зелень, салями, цибуля та інше. Піцу подають відразу після запікання, щоб сир тягнувся. Для справжньої італійської піци використовують італійські сири (пармезан, Mocarellu), а також традиційну зелень (орегано, базилік).

  • Сухі дріжджі - 0, 5 чайних ложки (швидкодіючі)
  • Вода тепла - 0, 5 склянки
  • Цукор - 1 щіпка
  • Борошно - 1-1, 5 склянки
  • Сіль, перець мелений - За смаком
  • Оливкова олія - За смаком
  • Томати - 2-3 штук
  • Моцарелла - 50 грам
  • Базилік - 1 штука
справжня італійська піца - фото крок 1
1. Для тіста: змішайте дріжджі з теплою водою, додайте цукор і залиште на 10 хвилин. В іншій мисці змішайте 1 склянка борошна з сіллю, в центрі зробіть поглиблення, влийте туди дріжджову суміш і 0, 5 столових ложки оливкової олії. Замісити тісто, додайте борошно. Залиште його на 15-30 хвилин.
справжня італійська піца - фото крок 2
2. Для соусу: очистіть томати від шкірки, потім наріжте їх крупно і збийте блендером до утворення однорідної маси, сіль і poperčite, влийте пару крапель оливкової олії.
справжня італійська піца - фото крок 3
3. Вимийте базилік, відокремте листя від гілочки. Сир наріжте тонкими скибочками.
справжня італійська піца - фото крок 4
4. Розкачайте тісто, викладіть його на деко або в форму з пергаментом. Додайте кілька ложок соусу і розподіліть по всій поверхні, далі викладіть сир і базилік. Запікайте в розігрітій до 240 градусів духовці 8-10 хвилин, потім дістаньте і відразу подавайте до столу.

Схожі рецепти