Ачма справжня
(покроковий рецепт з фото)
Ачма справжня готується з листкового тіста і розсолу сиру. У наш час мало хто буде готувати листкове тісто самостійно, так що рекомендую купити гарне тісто в магазині. Ситно і смачно!
Приготуємо ачму справжню в домашніх умовах. Листкове тісто розділіть на чотири рівні частини, кожну з яких розкачайте в квадратний пласт. Викладіть нижній пласт в форму для запікання або на деко. Присипте ропні сиром і залийте кефіру яєчної сумішшю. Далі викладається ще 3-4 шару з тіста і начинки. Верхівка заливається залишками кефіру з яйцями. Ачма запікається в духовці 30 хвилин до хрусткої золотистої скоринки. Хай щастить!
- Листкове тісто - 2 штуки (два аркуші)
- Сир розсолу - 500 грам
- Кефір - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
Розсолу сир натріть на тертці. Кефір перемішайте з яйцями.
Листи листкового тіста розріжте навпіл. Розкачайте кожен лист в квадратний пласт.
Форму для запікання змащуємо маслом. Викладаємо лист тіста, зверху розподіляємо частину сиру і вливаємо трохи кефіру суміші. Таким же чином викладаємо залишилися листи тесту і начинку.
Розділіть унцію 6 порційних шматочків. Зверху залийте кефіру яєчної сумішшю.
Запікається блюдо 30 хвилин, температура - 180 градусів.
Смачного!