Справжній домашній майонез
(покроковий рецепт з фото)
Майонез необхідний для приготування величезної кількості страв: закусок, салатів, м'яса і пирогів. Тому розповім, як приготувати справжній домашній майонез - дуже схожий на радянський "провансаль" .
Зверніть увагу, що найкраще готувати майонез будинку невеликими порціями, так як зберігати його в холодильнику можна не більше п'яти днів. Мигдальне молоко - це збиті блендером мигдаль з холодною фільтрованої водою в співвідношенні 1:2, тому можете сміливо брати горіхи і приступати до приготування майонезу. Він виходить дуже ароматним і ніжним.
- Рослинна олія - 200 мілілітрів (охолоджене)
- Мигдальне молоко - 200 мілілітрів (охолоджене)
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок (або оцет 9%)
- Сіль - За смаком
У чашу блендера вилийте охолоджене мигдальне молоко, додайте охолоджене рослинне масло. Занурювальним блендером збийте масу до однорідного стану.
Додайте гірчицю, цукор, сіль і натуральний свіжовичавлений лимонний сік або оцет 9%. Знову збийте блендером до отримання однорідної густої маси.
При необхідності додайте ще трохи лимонного соку. Майонез готовий!