Спаржа в пароварці
(покроковий рецепт з фото)
Немає нічого корисніше сезонних овочів, а тим більше спаржі, а ще і приготованої правильним способом. Щоб не розгубити вітаміни, розповім, як приготувати спаржу в пароварці, - просто і смачно!
Дізнатися, як приготувати спаржу в пароварці потрібно хоча б тому, що пароварка не тільки зберігає майже всі вітаміни і корисні речовини, якими так багатий цей овоч, але ще і спрощує підготовку, - не потрібно навіть нічого обрізати, в пароварці спаржа нудиться "у власному соку", і тому розм'якшується навіть нижня, найжорсткіша частина рослини. Так що ще й продукт не перекладається, - одні плюси. Сам же рецепт приготування спаржі в пароварці досить простий:
1. У піддон пароварки наливаємо воду приблизно до середини. У мене пароварка великих розмірів, тому і вийшло три склянки, але взагалі не потрібно наливати воду до позначки "максимум", цілком вистачить половини.
2. У верхню чашу викладаємо попередньо промиті пагони спаржі, і злегка присипаємо їх сіллю і перцем.
3. Закриваємо кришкою, і виставляємо таймер приблизно на 6 хвилин. Якщо після закінчення терміну спаржа все ще залишається твердою в деяких місцях, можна її ще трохи проварити.
Готово! як вид, це базовий рецепт приготування спаржі в пароварці, але і в такому первозданному вигляді вона вже може виступати самостійним блюдом. Просто збризніть її лимонним соком, соєвим соусом або рослинним маслом, і подавайте разом з іншими овочами в якості гарніру, або ж додавши до основної страви в якості заправки. Словом, універсальний овоч. Готуйте з задоволенням і будьте здорові!
- Пагони спаржі - 10 штук
- Вода - 3 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. У піддон пароварки наливаємо воду приблизно до середини. У мене пароварка великих розмірів, тому і вийшло три склянки, але взагалі не потрібно наливати воду до позначки "максимум", цілком вистачить половини.
2. У верхню чашу викладаємо попередньо промиті пагони спаржі, і злегка присипаємо їх сіллю і перцем.
3. Закриваємо кришкою, і виставляємо таймер приблизно на 6 хвилин. Якщо після закінчення терміну спаржа все ще залишається твердою в деяких місцях, можна її ще трохи проварити.
Готово! як вид, це базовий рецепт приготування спаржі в пароварці, але і в такому первозданному вигляді вона вже може виступати самостійним блюдом. Просто збризніть її лимонним соком, соєвим соусом або рослинним маслом, і подавайте разом з іншими овочами в якості гарніру, або ж додавши до основної страви в якості заправки. Словом, універсальний овоч. Готуйте з задоволенням і будьте здорові!