Спагеті з копченостями
(покроковий рецепт з фото)
Тонкі скибочки бекону називаються прошутто. Італійці використовують їх для спагетті, додаючи шматочки салямі. Пропоную вам цей чудовий рецепт спагетті з копченостями.
Вперше спагетті, які перемішані з маком і зеленою цибулею, я побачила в італійському ресторані. І ця ідея мені відразу ж сподобалася, тому що спагетті виходять ще смачнішими, чим звичайно. Не шкодуйте копченостей, вони надають страві солонуватий присмак, тому раджу сильно ні спагетті, ні соус не солити. Готуйте ресторанні страви вдома, ваша сім'я буде задоволена. Я підготувала для вас рецепт спагетті з копченостями з фото. Ділюся!
- Спагеті - 250-300 грам
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Luk-salotų - 1 штука
- Біле вино - 3 Ст. Ложки
- Вершки - 50 мілілітрів
- Пряжене вершкове масло - 100 мілілітрів
- Перо зеленої цибулі - 2 штуки
- Насіння маку - 1 Чайна ложка
- Скибочки Прошутто - 3 штуки
- Скибочки салямі - 3 штуки
- Пармезан - 100 грам
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Сир Пармезан натріть на крупній тертці, салямі і прошутто наріжте тонкою соломкою. Поставте спагетті варитися.
Наріжте дрібно цибулю-шалот і обсмажте його на оливковій олії.
Додайте до цибулі біле вино, зменшіть вогонь до середнього. Потім вилийте в сковороду вершки, доведіть до кипіння. Рідина повинна випаруватися на 70 відсотків. Після додайте топленого вершкового масла. Гасіть кілька хвилин (до 10 хв.) цибулю-шалот в отриманому соусі. Потім процідіть су, викинете цибулю-шалот. Накрийте чашку з соусом кришкою і рушником, щоб соус не охолов.
Дрібно нарубати зелена цибуля. Як тільки спагетті зварилися, злийте з каструлі воду, додайте до спагетті соус, зелений лук і мак. Все добре перемішайте. Додайте копченості та перемішайте знову. Додати сіль, поперчіть за смаком. Перед подачею посипте спагеті з копченостями тертим сиром Пармезан.