Квасолевий суп з копченостями
(покроковий рецепт з фото)
Квасолевий суп з копченостями приготувати просто. Єдине, що треба передбачити заздалегідь, - замочити квасолю на ніч. Суп будемо варити на готовому бульйоні, тому і він повинен у вас вже бути.
Як приготувати квасолевий суп з копченостями?
1. Приготуйте квасоля згідно з вказівками на упаковці, замочіть на ніч.
2. Приготуйте овочі і м'ясо для супу. Бекон наріжте смужками або квадратиками. Цибуля, морква і часник почистіть. Цибулю і моркву наріжте кубиками. Часник подрібніть. Болгарський перець почистіть, промийте і наріжте півкільцями або четвертинками кілець. Подрібніть селера. Копчену ковбаску наріжте кружальцями або полукружкамі.
3. У великій каструлі обсмажте бекон. Витягніть. На жиру від бекону обсмажте фарш. Потім злегка обсмажте нарізані ковбаски. Обсмажений фарш і ковбаски викладіть до бекону.
4. У каструлі з жиром на середньому вогні обсмажте моркву, цибуля і селера до м'якості. Додайте часник, чорний перець. Смажте ще 3 хвилини. Потім додайте борошно, перемішайте і смажте ще пару хвилин.
5. Додайте в каструлю квасоля, обсмажені бекон, фарш, ковбаски, протерті томати, бульйон або воду, томатну пасту, перець і сіль. Доведіть до кипіння, потім знизьте вогонь до середньо-повільного. Суп повинен повільно кипіти. Варіть суп протягом години з відкритими кришкою, періодично помішуючи.
6. По закінченню години виконайте тест п'яти квасолин. Виберіть 5 fasolek, спробуйте. Якщо всі вони готові, значить, суп теж готовий.
7. Подавайте квасолевий суп з копченостями з улюбленим хлібом, прикрасьте зеленню.
Смачного!
- Квасоля - 900 грам
- Бекон копчений - 6 скибочок
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Селера, стебла - 2 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Болгарський перець - 1/2 штуки
- Маргарин або яловичий жир - 2 Ст. Ложки
- Фарш із яловичини - 350 грам
- Копчена домашня ковбаска - 2 штуки
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Бульйон або вода - 6 склянок
- Протерті томати - 350 мілілітрів
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
1. Приготуйте квасоля згідно з вказівками на упаковці, замочіть на ніч.
2. Приготуйте овочі і м'ясо для супу. Бекон наріжте смужками або квадратиками. Цибуля, морква і часник почистіть. Цибулю і моркву наріжте кубиками. Часник подрібніть. Болгарський перець почистіть, промийте і наріжте півкільцями або четвертинками кілець. Подрібніть селера. Копчену ковбаску наріжте кружальцями або полукружкамі.
3. У великій каструлі обсмажте бекон. Витягніть. На жиру від бекону обсмажте фарш. Потім злегка обсмажте нарізані ковбаски. Обсмажений фарш і ковбаски викладіть до бекону.
4. У каструлі з жиром на середньому вогні обсмажте моркву, цибуля і селера до м'якості. Додайте часник, чорний перець. Смажте ще 3 хвилини. Потім додайте борошно, перемішайте і смажте ще пару хвилин.
5. Додайте в каструлю квасоля, обсмажені бекон, фарш, ковбаски, протерті томати, бульйон або воду, томатну пасту, перець і сіль. Доведіть до кипіння, потім знизьте вогонь до середньо-повільного. Суп повинен повільно кипіти. Варіть суп протягом години з відкритими кришкою, періодично помішуючи.
6. По закінченню години виконайте тест п'яти квасолин. Виберіть 5 fasolek, спробуйте. Якщо всі вони готові, значить, суп теж готовий.
7. Подавайте квасолевий суп з копченостями з улюбленим хлібом, прикрасьте зеленню.
Смачного!