Гороховий суп з копченостями
(покроковий рецепт з фото)
Смачний гороховий суп з копченостями - рецепт страви з простих продуктів з додаванням невеликої кількості копченостей змінить смак супу і зробить його прекрасним.
Тонка вершкова нотка буде додана в самому кінці приготування, що змінить колір супу і його смакові відчуття.. Крім того, горохової суп з копченостями нескладний у приготуванні, що важливо для початківців кулінарів. Щоб приготувати гороховий суп з копченостями, горох потрібно заздалегідь підготувати . Замочіть горох у воді на 12 годин. Суп гороховий з копченостями можна приготувати у мультиварці, але і без неї ми приготуємо ідеальний гороховий суп. Отже, варимо гороховий суп з копченостями!
- Горох сухої (половинки) - 1 Склянка
- Картопля - 4 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Плавлений сир - 1 штука
- Копченості - 500 грам
- Масло рослинне для смаження - 50 мілілітрів
- Сіль, спеції - За смаком
1. Стакан сухого гороху промийте під проточною водою кілька разів. Злийте воду. Залийте горох кип'ятком і дайте набрякнути. Я зазвичай роблю таку процедуру на ніч. Вранці горох готовий до подальшої варінні.
2. Підготовлений набряклий горох помістіть в каструлю. Залийте водою або бульйоном( якщо хочете суп наваристий) і варіть близько 1, 5 години на середньому вогні. Вода при варінні буде уварювалася. Подлевайте тільки кип'ячену воду і ні за яких обставин не соліть горох при варінні. Він буде варитися ще довше.
3. Різного виду копченості наріжте невеликими брусочками.
4. Ріпчасту цибулю і моркву наріжте довільно. Для моркви можна використовувати крупну тертку.
5. На рослинному маслі обсмажити цибулю, додайте моркву. Тушіте 10 хвилин. Додайте копченості. Тушіте 10 хвилин.
6. Картопля очистіть і наріжте кубиком. Коли горох розвариться, пюріруйте його занурювальним блендером прям в каструлі. Тепер в суп додайте картоплю. Варіть 15 хвилин.
7. Через деякий час додайте в суп засмажку. Подрібніть кубиком або натріть на тертці плавлений сирок. Додайте його в суп. Помішуючи добре прокип'ятіть суп. При кипінні сирок розійдеться, створить неповторний смак, змінить колір супу на молочний, додасть вершкові нотки.
8. Суп посоліть і поперчіть за смаком. У суп бажано, перед подачею, дати трохи рубаної зелені. Ось наш смачний гороховий суп з копченостями і готовий. Смачно, просто, ароматні і вершково.