Простий гороховий суп з копченостями
(покроковий рецепт з фото)
Коли в останній раз ви готували гороховий суп? А як щодо м'ясної складової до нього? смачно вийде, якщо додати копченості. Розповім, як приготувати простий гороховий суп з копченостями.
Можна використовувати будь-які копченості: сосиски, ребра, шинку та інше. Суп вийде густим і наваристим. Можна використовувати свіжий горошок або сушений, тоді регулюйте час його приготування (для свіжого набагато менше). Подавайте його гарячим, з грінками.
- Копчена рулька свиняча - 600 грам (скелет)
- Вода - 6 склянок
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 4 штуки
- Селера - 3 штуки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Сіль, спеції - За смаком (шавлія, чебрець, чорний мелений перець, каєнський перець )
- Горох - 250 грам
- Крем - 1/4 склянки
- Бальзамічний оцет - 2 чайних ложки
- Сухарики - За смаком
1. Спершу зробіть бульйон: в каструлю викладіть копчену рульку на кістки, залийте її водою, додайте 1 цибулину, 2 морква і 1 стебло селери, нарізані крупно. Варіть 2-3 години на слабкому вогні. Дістаньте рульку, процідіть бульйон і позбудьтеся від овочів, очистіть м'ясо.
2. Вимийте і очистіть залишилася моркву, цибуля, селера і часник, наріжте овочі дрібно. У каструлі розтопіть вершкове масло, обсмажуйте овочі до м'якості зі спеціями.
3. Через 10 хвилин влийте в 3-х літрову каструлю раніше приготований бульйон (залишиться ще близько 2 склянок), додайте вимитий горошок. Доведіть все вміст до кипіння і варіть 35-40 хвилин.
4. Змішайте залишилися 2 склянки бульйону зі сметаною, склянкою рідини з каструлі, де варяться овочі і бальзамічним оцтом, перемішайте за допомогою блендера. Отриману масу влийте назад в каструлю.
5. Додайте копчене м'ясо, доведіть до смаку сіллю при необхідності, проваріть ще пару хвилин і вимикайте.
6. Подавайте суп відразу, прикрасивши його сухариками.