Гороховий суп-пюре з копченостями
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати гороховий суп-пюре з копченостями. Відмінний виходить суп - ніжний і навіть вишуканий. Якщо його красиво подати, навіть затяті противники гороху полюблять цей суп!
Цей рецепт приготування горохового супу-пюре з копченостями налаштовує на творчість. Наприклад, якщо бульйону додати мало і уварити суп після додавання вершків, виходить ніжний крем-суп, як на фото. Якщо ж любите супи пожиже, додайте крім вершків приблизно півсклянки або склянку бульйону від картоплі. При подачі також проявіть фантазію. Смачно і апетитно, спробуйте!
- Горох - 1 Склянка
- Вершки жирні - 1 Склянка
- Картопля - 3 штуки
- Копчений курячий окорок - 1 штука
- Лук-пориста - 2-3 штук
- Спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Горох замочити на ніч. Відваримо до готовності, знімаючи піну. Потім подрібнюємо в пюре в блендері.
2. Картопля відварити у воді або бульйоні. Спеції - за смаком. Зелена цибуля обсмажити на олії, додамо в бульйон. Коли картопля зваритися, цю суміш теж подрібнити блендером і змішаємо з гороховим пюре.
3. Вливаємо в отриману масу вершки, доводимо до кипіння на слабкому вогні. Спеції та кількість бульйону - за смаком. Стегенце нарізаємо тонкими смужками для прикраси.
4. Кожну порцію посипаємо зеленню, курячої стружкою. Подаємо з грінками. Смачного!