Пюре горохове з копченостями
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я хочу запропонувати рецепт любителям бобових. Це горохове пюре, з ніжною кремовою консистенцією, дуже ситне і смачне. Особливу пікантність йому додає копчена шинка з індички.
Приготувати горохове пюре дуже просто. По суті вам потрібно зварити кашу з сухого, лущеного гороху, бажано з сортів, які швидко розварюються. Копчену шинку можна замінити реберцями, Карбонад, будь-якими копченостями на ваш смак. Горохове пюре не тільки цілком самостійне блюдо, але і відмінний гарнір, а також начинка для пирогів і пиріжків.
- Горох - 200 грам (сухий, лущений)
- Шинка копчена - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте інгредієнти для приготування горохового пюре.
Горох ретельно помийте і залийте холодною кип'яченою водою на кілька годин, можна на ніч.
Після викладіть горох в каструлю з товстим дном.
Залийте горох чистою водою і поставте на плиту.
Доведіть горох до кипіння і зніміть піну.
Варіть горох до того моменту, коли він повністю розвариться в пюре. У мене був відмінний горох, який за 35 хвилин повністю розварився. Якщо у вас він не розварився в пюре, то просто збийте його блендером.
Моркву і цибулю очистіть і помийте. Моркву натріть на тертці, а цибулю дрібно наріжте. Викладіть в сковороду.
Налийте в сковороду воду і підсмажте овочі до м'якості.
Додайте цибулю і моркву в горохове пюре. Посоліть і поперчіть за смаком.
Дрібно наріжте копчену шинку, додайте в горохове пюре і перемішайте. Горохове пюре з копченостями готове. Можна подавати до столу.