Горохове пюре
(покроковий рецепт з фото)
Мій син дуже любить гороховий суп. А недавно я спробувала йому приготувати горохове пюре. І він їв його за обидві щоки. Так що я пропоную і вам приготувати цю страву. Дешево і сердито так би язикати
Зовсім простий і дешевий в приготуванні рецепт горохового пюре. Звичайно, це не дієтичне блюдо, хоч і без м'яса, але дуже смачне і ситне. Раджу хоч раз приготувати горохове пюре і ви полюбите це блюдо теж. Його можна використовувати і як гарнір звичайно. Для тих, хто любить поїсти ще поситнее Приємного апетиту!
- Горох - 300 грам
- Вершки - 250 мілілітрів(20%)
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 100 грам
- Перецьь болгарський - 1 штука
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
Горох замочуємо на кілька годин. Правда я купую не цілісний горох і він вариться набагато швидше. Заливаємо горох 600 мл. Води і варимо до готовності хвилин 40. Я свій горох варила всього хвилин 20 і він розварився.
Потім горох подрібнюємо блендером, додаємо вершки, солимо за смаком і варимо ще хвилин 10.
Овочі миємо і чистимо. Цибулю і моркву трьом на тертці, перець ріжемо маленькими кубиками. Все страхуємо на оливковій олії до золотистого кольору.
Розкладаємо пюре по тарілках, зверху викладаємо овочі. Можна подавати до столу!