Соус з селери
(покроковий рецепт з фото)
Цей легкий і корисний соус допоможе вам урізноманітнити смак добре знайомих страв. Як приготувати соус із селери, ви дізнаєтеся з рецепта з покроковими фото!
Селера називають "овочем худнуть", і не дарма - містяться в ньому, сприяють нормалізації обмінних речовин в організмі і, тим самим, зниженню зайвої ваги. Соус з селери може бути цілком дієтичним (для цього його потрібно всього лише відварити, пюрировать і заправити лимонним соком), але я хочу поділитися з вами більш калорійним рецептом з використанням масла та вершків. Соус виходить чудовий, прекрасно відтіняє смак смаженого і вареного м'яса, птиці, риби.
Загалом, я сподіваюся, що простий рецепт соусу з селери припаде до смаку тим з вас, хто не турбується про свою талії; ). Ну а ті, хто турбуються, можуть готувати його зрідка - по святах; ).
- Корінь селери середнього розміру - 1 штука
- Вершки - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1 Склянка
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний - За смаком
- Інші спеції - За смаком
Після цього влити воду, зменшимо вогонь і будемо гасити під кришкою хвилин 10.
Після цього пюріруем масу за допомогою блендера.