Соус з брусниці до м'яса
(покроковий рецепт з фото)
Ягідний соус до м'яса - це завжди дуже смачний і безпрограшний варіант. Він додає м'ясу якої бракує солодощі, пікантний, свіжості і соковитості. Розповідаю, як приготувати соус з брусниці до м'яса.
До м'яса дуже часто подають журавлинний соус, оскільки він надає приємну кислинку. Дуже складно знайти йому гідну заміну. Якщо вирішили урізноманітнити стіл, то скористайтеся для приготування соусу брусницею. Але може підійти і журавлина. Робиться все дуже просто.
- Брусниця - 4 склянки (можна брати заморожену)
- Вода - 0, 5 склянки
- Цукор - 1 Склянка
1
Ягоди викладіть в друшляк, відокремте листя. Гарненько промийте брусницю. Якщо використовуєте заморожену, попередньо розморожувати не потрібно.
2
Перекладіть ягоди в сотейник, влийте воду і відправте на вогонь, доведіть до кипіння.
3
Додайте в киплячу масу цукровий пісок, перемішайте і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь.
4
Варіть вміст на слабкому вогні 10 хвилин, періодично перемішуючи. Потім приберіть каструлю з вогню і помістіть її в холодну воду, перемішуйте соус 2 хвилини.
5
При подачі соусу до м'яса охолодіть його, а ось оладки або млинці подавайте з теплим соусом.