Соус з брусниці до м'яса
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 25 хв.
Ягідний соус до м'яса - це завжди дуже смачний і безпрограшний варіант. Він додає м'ясу якої бракує солодощі, пікантний, свіжості і соковитості. Розповідаю, як приготувати соус з брусниці до м'яса.
Опис приготування:
До м'яса дуже часто подають журавлинний соус, оскільки він надає приємну кислинку. Дуже складно знайти йому гідну заміну. Якщо вирішили урізноманітнити стіл, то скористайтеся для приготування соусу брусницею. Але може підійти і журавлина. Робиться все дуже просто.
- Брусниця - 4 склянки (можна брати заморожену)
- Вода - 0, 5 склянки
- Цукор - 1 Склянка
1
Ягоди викладіть в друшляк, відокремте листя. Гарненько промийте брусницю. Якщо використовуєте заморожену, попередньо розморожувати не потрібно.
2
Перекладіть ягоди в сотейник, влийте воду і відправте на вогонь, доведіть до кипіння.
3
Додайте в киплячу масу цукровий пісок, перемішайте і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь.
4
Варіть вміст на слабкому вогні 10 хвилин, періодично перемішуючи. Потім приберіть каструлю з вогню і помістіть її в холодну воду, перемішуйте соус 2 хвилини.
5
При подачі соусу до м'яса охолодіть його, а ось оладки або млинці подавайте з теплим соусом.