Соус в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 20 хв.
Якщо у вас - гості на порозі, а соус до м'ясного, рибному або овочевої страви не готовий, можна приготувати соус в мікрохвильовці. Для приготування літра соусу вам знадобиться трохи масла, борошно і молоко.
Опис приготування:
Із вказаної кількості інгредієнтів вийде близько літра соусу в мікрохвильовці.
- Олія - 50 грам
- Борошно - 100 грам
- Молоко - 1 літр (або трохи менше)
1. Масло наріжте шматочками і розтопіть в високою мисці в мікрохвильовці.
2. Виберіть миску з мікрохвильовки і додайте до маслу просіяне борошно. Перемішайте.
3. Відправляйте в мікрохвильовку на хвилину, перемішайте, потім знову нагрівайте протягом хвилини. Проробляйте процедуру до утворення однорідної маси.
4. Додайте половину кількості молока. Перемішайте і знову нагрівайте по хвилині, поки соус не стане в'язким. Не переживайте з приводу грудочок.
5. Поступово вводите молоко, що залишилося. Нагрівайте і перемішуйте.
6. Отримавши соус бажаної консистенції, перелийте його в соусницю і подавайте. Соус в мікрохвильовці готовий! Смачного!