Соус Табаско
(покроковий рецепт з фото)
Табаско (табаско) - загальна назва гострих соусів, які виготовляють з стиглих плодів перцю табаско. Якщо ви вирішили приготувати соус табаско в домашніх умовах - рецепт вам на допомогу.
Рецепт приготування:
Для приготування пікантного соусу табаско використовують тільки зрілі плоди червоного перцю табаско. М'якоть перцю перетирають з сіллю, розкладають по дерев'яних бочок для бродіння, яке триває три роки. Після закінчення періоду бродіння, в перцевий соус додають оцет.
Існує і більш простий і швидкий спосіб приготування соусу табаско в домашніх умовах:
1. Подрібнити перці, сіль і оцет в блендері до однорідності. Консистенція отриманої маси повинна нагадувати томатну пасту. Будь ласка, Не вдихати дим під час подрібнення перців - інакше ваша слизова вам "спасибі" не скаже.
2. Отриману масу перекладаємо в каструльку, доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо на повільному кипінні ще 2-3 хвилини.
3. Розливаємо по банках, закручуємо і зберігаємо 3 тижні при кімнатній температурі. Вже через 3 тижні соус табаско буде дуже нагадувати той, який продається в магазинах. І не потрібно чекати три роки, поки соус буде ферментіроваться
Складові:
В якості головного інгредієнта соусу табаско використовують м'якоть стиглих плодів перцю табаско. У соус також додають оцет і сіль.
Властивості і походження:
Популярний соус табаско володіє кислувато-гострим смаком і пікантним ароматом. Його виробництво почалося в 1868 році. Рецепт приготування був відкритий Едмундом Макайленні в штаті Луїзіана. Найвідомішим виробником табаско є американська компанія «Mcllhenny». Відомо, що цей соус витримують в спеціальних дубових бочках протягом трьох років.
Застосування:
Пекучим соусом табаско приправляють овочеве рагу, супи, соуси, маринади і омлети. Табаско надає гострий і пікантний смак м'ясних страв. Цей соус іноді згадується і в рецептах коктейлів, він є інгредієнтом знаменитого коктейлю «Кривава Мері».
Поради шеф-кухаря:
Соус табаско є дуже гострим: ¼. Ложки табаско прирівнюється до ½ ч. Ложки білого або чорного перцю. Термін зберігання соусу табаско при кімнатній температурі становить 3 місяці, в холодильнику його можна зберігати довше.
- Перчики табаско- 20 штук
- Сіль - 2 чайних ложки
- Оцет яблучний - 2 чайних ложки
Для приготування пікантного соусу табаско використовують тільки зрілі плоди червоного перцю табаско. М'якоть перцю перетирають з сіллю, розкладають по дерев'яних бочок для бродіння, яке триває три роки. Після закінчення періоду бродіння, в перцевий соус додають оцет.
Існує і більш простий і швидкий спосіб приготування соусу табаско в домашніх умовах:
1. Подрібнити перці, сіль і оцет в блендері до однорідності. Консистенція отриманої маси повинна нагадувати томатну пасту. Будь ласка, Не вдихати дим під час подрібнення перців - інакше ваша слизова вам "спасибі" не скаже.
2. Отриману масу перекладаємо в каструльку, доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо на повільному кипінні ще 2-3 хвилини.
3. Розливаємо по банках, закручуємо і зберігаємо 3 тижні при кімнатній температурі. Вже через 3 тижні соус табаско буде дуже нагадувати той, який продається в магазинах. І не потрібно чекати три роки, поки соус буде ферментіроваться
Складові:
В якості головного інгредієнта соусу табаско використовують м'якоть стиглих плодів перцю табаско. У соус також додають оцет і сіль.
Властивості і походження:
Популярний соус табаско володіє кислувато-гострим смаком і пікантним ароматом. Його виробництво почалося в 1868 році. Рецепт приготування був відкритий Едмундом Макайленні в штаті Луїзіана. Найвідомішим виробником табаско є американська компанія «Mcllhenny». Відомо, що цей соус витримують в спеціальних дубових бочках протягом трьох років.
Застосування:
Пекучим соусом табаско приправляють овочеве рагу, супи, соуси, маринади і омлети. Табаско надає гострий і пікантний смак м'ясних страв. Цей соус іноді згадується і в рецептах коктейлів, він є інгредієнтом знаменитого коктейлю «Кривава Мері».
Поради шеф-кухаря:
Соус табаско є дуже гострим: ¼. Ложки табаско прирівнюється до ½ ч. Ложки білого або чорного перцю. Термін зберігання соусу табаско при кімнатній температурі становить 3 місяці, в холодильнику його можна зберігати довше.