Рецепт Соус Табаско фото

Соус Табаско
(покроковий рецепт з фото)

Мексиканська кухня
Овочі , Гострий перець
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Соуси
Кількість порцій: 8
Час приготування: 20 дн. 20 г. 0 хв.

Табаско (табаско) - загальна назва гострих соусів, які виготовляють з стиглих плодів перцю табаско. Якщо ви вирішили приготувати соус табаско в домашніх умовах - рецепт вам на допомогу.

Опис приготування:

Рецепт приготування:

Для приготування пікантного соусу табаско використовують тільки зрілі плоди червоного перцю табаско. М'якоть перцю перетирають з сіллю, розкладають по дерев'яних бочок для бродіння, яке триває три роки. Після закінчення періоду бродіння, в перцевий соус додають оцет.

Існує і більш простий і швидкий спосіб приготування соусу табаско в домашніх умовах:

1. Подрібнити перці, сіль і оцет в блендері до однорідності. Консистенція отриманої маси повинна нагадувати томатну пасту. Будь ласка, Не вдихати дим під час подрібнення перців - інакше ваша слизова вам"спасибі" не скаже.

2. Отриману масу перекладаємо в каструльку, доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо на повільному кипінні ще 2-3 хвилини.

3. Розливаємо по банках, закручуємо і зберігаємо 3 тижні при кімнатній температурі. Вже через 3 тижні соус табаско буде дуже нагадувати той, який продається в магазинах. І не потрібно чекати три роки, поки соус буде ферментіроваться

Складові:

В якості головного інгредієнта соусу табаско використовують м'якоть стиглих плодів перцю табаско. У соус також додають оцет і сіль.

Властивості і походження:

Популярний соус табаско володіє кислувато-гострим смаком і пікантним ароматом. Його виробництво почалося в 1868 році. Рецепт приготування був відкритий Едмундом Макайленні в штаті Луїзіана. Найвідомішим виробником табаско є американська компанія «Mcllhenny». Відомо, що цей соус витримують в спеціальних дубових бочках протягом трьох років.

Застосування:

Пекучим соусом табаско приправляють овочеве рагу, супи, соуси, маринади і омлети. Табаско надає гострий і пікантний смак м'ясних страв. Цей соус іноді згадується і в рецептах коктейлів, він є інгредієнтом знаменитого коктейлю «Кривава Мері».

Поради шеф-кухаря:

Соус табаско є дуже гострим: ¼. Ложки табаско прирівнюється до ½ ч. Ложки білого або чорного перцю. Термін зберігання соусу табаско при кімнатній температурі становить 3 місяці, в холодильнику його можна зберігати довше.


  • Перчики табаско- 20 штук
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Оцет яблучний - 2 чайних ложки
Рецепт приготування:

Для приготування пікантного соусу табаско використовують тільки зрілі плоди червоного перцю табаско. М'якоть перцю перетирають з сіллю, розкладають по дерев'яних бочок для бродіння, яке триває три роки. Після закінчення періоду бродіння, в перцевий соус додають оцет.

Існує і більш простий і швидкий спосіб приготування соусу табаско в домашніх умовах:

1. Подрібнити перці, сіль і оцет в блендері до однорідності. Консистенція отриманої маси повинна нагадувати томатну пасту. Будь ласка, Не вдихати дим під час подрібнення перців - інакше ваша слизова вам"спасибі" не скаже.

2. Отриману масу перекладаємо в каструльку, доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо на повільному кипінні ще 2-3 хвилини.

3. Розливаємо по банках, закручуємо і зберігаємо 3 тижні при кімнатній температурі. Вже через 3 тижні соус табаско буде дуже нагадувати той, який продається в магазинах. І не потрібно чекати три роки, поки соус буде ферментіроваться

Складові:

В якості головного інгредієнта соусу табаско використовують м'якоть стиглих плодів перцю табаско. У соус також додають оцет і сіль.

Властивості і походження:

Популярний соус табаско володіє кислувато-гострим смаком і пікантним ароматом. Його виробництво почалося в 1868 році. Рецепт приготування був відкритий Едмундом Макайленні в штаті Луїзіана. Найвідомішим виробником табаско є американська компанія «Mcllhenny». Відомо, що цей соус витримують в спеціальних дубових бочках протягом трьох років.

Застосування:

Пекучим соусом табаско приправляють овочеве рагу, супи, соуси, маринади і омлети. Табаско надає гострий і пікантний смак м'ясних страв. Цей соус іноді згадується і в рецептах коктейлів, він є інгредієнтом знаменитого коктейлю «Кривава Мері».

Поради шеф-кухаря:

Соус табаско є дуже гострим: ¼. Ложки табаско прирівнюється до ½ ч. Ложки білого або чорного перцю. Термін зберігання соусу табаско при кімнатній температурі становить 3 місяці, в холодильнику його можна зберігати довше.

Схожі рецепти