Рецепт Соус «сукияки» фото

Соус «сукияки»
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Японська кухня
Овочі
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Соуси
Кількість порцій: 7-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

В Японії соус"Сукияки" - страва, яке готують безпосередньо на столі. У центр столу ставлять пальник з каструлею, де в бульйоні варять інгредієнти, вони подаються до страви додатково.

Опис приготування:

Нам Чим Суки є соус, щось середнє між кетчупом і чилі-соусом з кунжутним маслом. Він трохи гострий, його зазвичай додають у бульйон, це надає сукияки неповторний смак!

  • Бульйон - 2 L (будь-який: рибний, курячий, овочевий)
  • Морква - 1 штука
  • Dajkon - й Штук
  • Листовий селера - 1 штука
  • Пекінська капуста - 1 штука
  • Зелена цибуля - 1 пучок
  • Водяний шпинат - 1 пучок
  • Шиітаке - 100 грам
  • Енокі - 100 грам
  • Скляна локшина - 200-300 грам
  • Креветки - 200 грам
  • Кальмари - 200 грам
  • Тофу - 200 грам
соус
На стіл ставимо пальник або індукційну плитку, на яку встановлюємо каструльку з бульйоном.
Морква і дайкон потрібно нарізати акуратними пластинками.
соус
Відрізаємо у шиітаке жорстку ніжку, а у енокі -корешкі. І розбираємо на тонкі пучки енокі.
соус
4-5 листя капусти пекінської ріжемо середніми квадратиками, попередньо позбавивши листя від жорсткої нижній частині. Так само і у водяного шпинату видаляємо нижню тверду частину, ріжемо на шматочки 4-5 см. В довжину, і чинимо аналогічно з зеленою цибулею.
соус
Чистимо кальмари і креветки, причому кальмари потрібно нарізати шматочками"на один укус" .
соус
Наріжемо тофу невеликими квадратиками.
соус
Тепер всю перераховану вище красу викладаємо навколо каструльки з бульйоном, кличемо всю сім'ю, друзів. Включаємо під нашою каструлькою пальник, починаємо варити ароматний соус. Спочатку закладаємо овочі, потім - гриби, за ними - морепродукти і тофу, а вже в самому кінці - зелень!
Виловлюємо готове суки (так називають його тайці) в миски, поливаємо ложкою Нам Чим Суки, і бажаємо одне одному смачного!

Схожі рецепти