Соус «сукияки»

Соус «сукияки»
Кількість порцій: 7-10 Час приготування: 2 г. 0 хв.
В Японії соус "; Сукияки" - страва, яке готують безпосередньо на столі. У центр столу ставлять пальник з каструлею, де в бульйоні варять інгредієнти, вони подаються до страви додатково.

опис приготування:

Нам Чим Суки є соус, щось середнє між кетчупом і чилі-соусом з кунжутним маслом. Він трохи гострий, його зазвичай додають у бульйон, це надає сукияки неповторний смак!

  • бульйон— 2 L(будь-який: рибний, курячий, овочевий)
  • морква— 1 штука
  • Dajkon— й Штук
  • Листовий селера— 1 штука
  • пекінська капуста— 1 штука
  • Зелена цибуля— 1 пучок
  • водяний шпинат— 1 пучок
  • шиітаке— 100 грам
  • енокі— 100 грам
  • скляна локшина— 200-300 грам
  • креветки— 200 грам
  • кальмари— 200 грам
  • тофу— 200 грам
Соус На стіл ставимо пальник або індукційну плитку, на яку встановлюємо каструльку з бульйоном.
Морква і дайкон потрібно нарізати акуратними пластинками.

Соус Відрізаємо у шиітаке жорстку ніжку, а у енокі -корешкі. І розбираємо на тонкі пучки енокі.

Соус 4-5 листя капусти пекінської ріжемо середніми квадратиками, попередньо позбавивши листя від жорсткої нижній частині. Так само і у водяного шпинату видаляємо нижню тверду частину, ріжемо на шматочки 4-5 см. в довжину, і чинимо аналогічно з зеленою цибулею.

Соус Чистимо кальмари і креветки, причому кальмари потрібно нарізати шматочками "; на один укус ";.

Соус Наріжемо тофу невеликими квадратиками.

Соус Тепер всю перераховану вище красу викладаємо навколо каструльки з бульйоном, кличемо всю сім'ю, друзів. Включаємо під нашою каструлькою пальник, починаємо варити ароматний соус. Спочатку закладаємо овочі, потім - гриби, за ними - морепродукти і тофу, а вже в самому кінці - зелень!
Виловлюємо готове суки (так називають його тайці) в миски, поливаємо ложкою Нам Чим Суки, і бажаємо одне одному смачного! Дивитися рецепт повністью

Схожі рецепти

Куряча грудка шматочками на сковороді

Куряча грудка шматочками на сковороді

Дуже просте і швидке блюдо. Куряче м'ясо виходить соковитим і ніжним. Можна подавати зі сметанним соусом. Добре поєднується з будь-якими гарнірами і овочами. опис приготування: Щоб приготувати курячу грудку, потрібно її вимити. Зніміть м'ясо з кістки, приберіть шкіру. Поріжте м'ясо шматочками,...

читати далі
Оселедцева салат

Оселедцева салат

Які страви з оселедця ви знаєте? Напевно їх не так вже й багато, хоча з неї можна зробити не тільки всіма улюблений салат або нарізати шматочками. підкажу, як приготувати оселедцева салат. опис приготування: Для салату можна використовувати цілу рибку, тільки очистіть її спершу або візьміть го...

читати далі
Свинина, тушкована зі сливами

Свинина, тушкована зі сливами

Цей рецепт прийшов до нас з грузинської кухні, де люблять цікаві поєднання. пропонуємо варіант, як приготувати свинину, тушковану зі сливами. Солодкість фруктів і спеції збагачують м'ясний смак. опис приготування: Цей рецепт трохи адаптований для наших країв, оскільки в Грузії люблять дуже нас...

читати далі
Тарталетки з ікрою і сирним сиром

Тарталетки з ікрою і сирним сиром

Тарталетки з ікрою і сирним сиром — найпростіша закуска для святкового столу, особливо актуальна на Новий Рік. Ікра і сирний сир дуже добре "; дружать" між собою. Приготуйте і переконайтеся! опис приготування: Ділюся простим рецептом або, як приготувати тарталетки з ікрою і сирним сиром. Реком...

читати далі
Запечена скумбрія

Запечена скумбрія

Сьогодні я покажу вам, як приготувати запечену скумбрію в духовці з часточками лимона. Блюдо вийде ніжним і дуже ароматним. Запікати рибку будемо цілою тушкою, помістивши всередину лимон. готуємо? опис приготування: Отже, приготування рибки в духовці займає близько 25 хвилин. Якщо взяти тушку ...

читати далі