Соус «сукияки»
(покроковий рецепт з фото)
В Японії соус "сукияки" - страва, яке готують безпосередньо на столі. У центр столу ставлять пальник з каструлею, де в бульйоні варять інгредієнти, вони подаються до страви додатково.
Нам Чим Суки є соус, щось середнє між кетчупом і чилі-соусом з кунжутним маслом. Він трохи гострий, його зазвичай додають у бульйон, це надає сукияки неповторний смак!
- Бульйон - 2 L (будь-який: рибний, курячий, овочевий)
- Морква - 1 штука
- Dajkon - й Штук
- Листовий селера - 1 штука
- Пекінська капуста - 1 штука
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Водяний шпинат - 1 пучок
- Шиітаке - 100 грам
- Енокі - 100 грам
- Скляна локшина - 200-300 грам
- Креветки - 200 грам
- Кальмари - 200 грам
- Тофу - 200 грам

На стіл ставимо пальник або індукційну плитку, на яку встановлюємо каструльку з бульйоном.
Морква і дайкон потрібно нарізати акуратними пластинками.
Морква і дайкон потрібно нарізати акуратними пластинками.

Відрізаємо у шиітаке жорстку ніжку, а у енокі -корешкі. І розбираємо на тонкі пучки енокі.

4-5 листя капусти пекінської ріжемо середніми квадратиками, попередньо позбавивши листя від жорсткої нижній частині. Так само і у водяного шпинату видаляємо нижню тверду частину, ріжемо на шматочки 4-5 см. В довжину, і чинимо аналогічно з зеленою цибулею.

Чистимо кальмари і креветки, причому кальмари потрібно нарізати шматочками "на один укус" .

Наріжемо тофу невеликими квадратиками.

Тепер всю перераховану вище красу викладаємо навколо каструльки з бульйоном, кличемо всю сім'ю, друзів. Включаємо під нашою каструлькою пальник, починаємо варити ароматний соус. Спочатку закладаємо овочі, потім - гриби, за ними - морепродукти і тофу, а вже в самому кінці - зелень!
Виловлюємо готове суки (так називають його тайці) в миски, поливаємо ложкою Нам Чим Суки, і бажаємо одне одному смачного!
Виловлюємо готове суки (так називають його тайці) в миски, поливаємо ложкою Нам Чим Суки, і бажаємо одне одному смачного!