Соус сметанний з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Такий соус можна подати до багатьох страв, наприклад, м'яса або рибку, каша і макарони. Давайте я детально розповім, як приготувати "соус сметанний з цибулею"!
Для соусу особливої ролі жирність сметани не має значення, згустити його повинна борошно. Я зазвичай використовую 15-20% сметану, але це справа смаку. Смажте цибулю на середньому вогні, але стежте, щоб не підгорів, соус повинен бути світлим з ніжним креязикам відтінком і таким же ніжним смаком. Якщо любите однорідні соуси, тоді занурювальним блендером подрібніть вже готовий соус і прогрійте. Хай щастить!
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- М'ясний або овочевий бульйон - 1, 5 склянки
- Крем - 0, 5 склянки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
2. Очистіть цибулю, поріжте півкільцями тонко і обсмажте на ложці олії рослинного до м'якості, не пережаривайте!
3. На другий сковороді обсмажте столову ложку борошна на ложці рослинного масла до золотистого кольору.
4. Влийте бульйон, перемішайте, прогрейте. До цього моменту цибулю вже повинен бути готовий.
5. Покладіть смажену цибулю в соус, варіть при мінімальному кипінні 5 хвилин.
6. Покладіть сметану, сіль, перець. Перемішайте.
7. Прогрійте трохи соус і він готовий.
8. Відмінне рішення до м'ясних і рибних страв. Пробуйте!
9. Приємного!