Рецепт Соус «Sacivi» класичний фото

Соус «Sacivi» класичний
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Горіхи , Грецькі горіхи
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти , Пісні страви
На полуденок , На швидку руку
Соуси
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

"Саціві" багато хто знає, як блюдо грузинської кухні з куркою, але спочатку це був соус. А вже під ним можна готувати різне м'ясо, птицю і навіть рибу. Так що рецепт стане в нагоді!

Опис приготування:

Головна особливість цієї варіації - горіховий смак. Саме він зробить будь-який продукт особливим, а добавки з приправ і зелені ще краще все доповнять. Подивіться, як приготувати соус"Сациви" класичний. Жодне грузинське застілля не обходиться без цього соусу.

  • Волоський горіх - 150 грам
  • Вода тепла - 250 мілілітрів
  • Braai, гілочка - 4 штуки
  • Ріпчаста цибуля - 0, 5 штуки
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Оцет винний - 0, 5 чайних ложки
  • Шафран - 0, 5 чайних ложки
  • Koriandr - 0, 5 чайних ложки
  • Ucho-сунелі - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
  • Червоний мелений перець - За смаком
соус
Для початку подрібніть горіхи в блендері.
соус
Розігрійте масло в сковороді або сотейнику. Обсмажте в ньому дрібно нарізану цибулю до м'якості. В кінці додайте подрібнену кінзу. Гасіть ще 1 хвилину.
соус
Пропустіть часник через прес, а потім з'єднайте його з горіхами і сіллю. Суміш ретельно розітріть.
соус
Потім додайте оцет і всі спеції. Ще раз перетріть.
соус
Далі внесіть зажарку і перетріть масу останній раз.
соус
Отриману масу перекладіть в блендер. Збивайте її, постійно підливаючи воду.
соус
Соус"Сациви" готовий! Дайте йому настоятися 1-2 годину. Приємною дегустації!

Схожі рецепти