Соус «Sacivi» класичний
(покроковий рецепт з фото)
"саціві" багато хто знає, як блюдо грузинської кухні з куркою, але спочатку це був соус. А вже під ним можна готувати різне м'ясо, птицю і навіть рибу. Так що рецепт стане в нагоді!
Головна особливість цієї варіації - горіховий смак. Саме він зробить будь-який продукт особливим, а добавки з приправ і зелені ще краще все доповнять. Подивіться, як приготувати соус "сациви" класичний. Жодне грузинське застілля не обходиться без цього соусу.
- Волоський горіх - 150 грам
- Вода тепла - 250 мілілітрів
- Braai, гілочка - 4 штуки
- Ріпчаста цибуля - 0, 5 штуки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Оцет винний - 0, 5 чайних ложки
- Шафран - 0, 5 чайних ложки
- Koriandr - 0, 5 чайних ложки
- Ucho-сунелі - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Червоний мелений перець - За смаком

Для початку подрібніть горіхи в блендері.

Розігрійте масло в сковороді або сотейнику. Обсмажте в ньому дрібно нарізану цибулю до м'якості. В кінці додайте подрібнену кінзу. Гасіть ще 1 хвилину.

Пропустіть часник через прес, а потім з'єднайте його з горіхами і сіллю. Суміш ретельно розітріть.

Потім додайте оцет і всі спеції. Ще раз перетріть.

Далі внесіть зажарку і перетріть масу останній раз.

Отриману масу перекладіть в блендер. Збивайте її, постійно підливаючи воду.

Соус "сациви" готовий! Дайте йому настоятися 1-2 годину. Приємною дегустації!