Рецепт Sacivi фото

Sacivi
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Птах , Курка , Горіхи , Грецькі горіхи
Вегетаріанське харчування
На обід , На святковий стіл
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Перед вами ще одна родзинка грузинської кухні. Це приголомшливо ніжна, таїть у роті курочка в неймовірно апетитному соусі на основі горіхів. Хочете побалувати себе такою смакотою? Ось рецепт сациві!

Опис приготування:

Хочу запропонувати вам побалувати себе, близьких і гостей цим неймовірним стравою. З покроковими рекомендаціями, як приготувати сациві, повторити рецепт вдасться навіть новачкові на кухні. Один важливий нюанс: подавати блюдо до столу потрібно холодним, так що після приготування доведеться набратися терпіння, щоб не з'їсти все ще до того, як охолоне. Ароматні спеції і горіховий соус роблять курочку по-справжньому приголомшливою.

  • Курка - 1 кілограм
  • Горіхи волоські - 400 грам
  • Цибулина - 3 штуки(+ 1 для бульйону)
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Борошно - 20 грам
  • Оцет яблучний - 2 Ст. Ложки
  • Спеції - За смаком (хміль-сунелі, шафран, обкладинка, гострий перець, гвоздика)
  • Сіль і кінза - За смаком
  • Морква і лавровий лист - За смаком (для бульйону)
Sacivi - фото крок 1
1. Курочку (в даному випадку стегенця) вимийте і висушіть.
Sacivi - фото крок 2
2. Курку, цибулину і моркву викладіть в каструлю або чашу мультиварки. Додайте лавровий лист або коріння для аромату. Підсолити за смаком. Варіть бульйон до м'якості курочки.
Sacivi - фото крок 3
3. Очистіть і дуже дрібно наріжте цибулю.
Sacivi - фото крок 4
4. Лук потрібно згасити хвилин 15. Можна зробити це в мультиварці або сотейнику, наприклад. Важливо не зажарювати його!
Sacivi - фото крок 5
5. Горішки подрібніть в крихту.
Sacivi - фото крок 6
6. Додайте туди тушковану цибулю і пропущений через прес часник. Все ретельно перемішайте.
Sacivi - фото крок 7
7. Коли курочка готова, акуратно дістаньте її, штам бульйон.
Sacivi - фото крок 8
8. Тепер самий трудомісткий процес - це соус. Потроху викладайте горіхову пасту в зручну ємність і розтирайте, додаючи бульйон. В процесі влийте оцет, додайте борошно, сіль і спеції. Перетирати потрібно ретельно, щоб соус вийшов однорідним.
Sacivi - фото крок 9
9. Ось такий у результаті вийшов соус. Додайте туди подрібнену кінзу і відправте його в чашу мультиварки. В режимі"Гасіння" Томмі про 15 хвилин.
Sacivi - фото крок 10
10. Додайте в чашу курочку, залиште ще хвилин на 15. Після остудіть - і можна подавати до столу, присипавши zernami Gran.
Смачного!

Схожі рецепти