Sacivi
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Перед вами ще одна родзинка грузинської кухні. Це приголомшливо ніжна, таїть у роті курочка в неймовірно апетитному соусі на основі горіхів. Хочете побалувати себе такою смакотою? Ось рецепт сациві!
Опис приготування:
Хочу запропонувати вам побалувати себе, близьких і гостей цим неймовірним стравою. З покроковими рекомендаціями, як приготувати сациві, повторити рецепт вдасться навіть новачкові на кухні. Один важливий нюанс: подавати блюдо до столу потрібно холодним, так що після приготування доведеться набратися терпіння, щоб не з'їсти все ще до того, як охолоне. Ароматні спеції і горіховий соус роблять курочку по-справжньому приголомшливою.
- Курка - 1 кілограм
- Горіхи волоські - 400 грам
- Цибулина - 3 штуки(+ 1 для бульйону)
- Часник - 3-4 зубчиків
- Борошно - 20 грам
- Оцет яблучний - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком (хміль-сунелі, шафран, обкладинка, гострий перець, гвоздика)
- Сіль і кінза - За смаком
- Морква і лавровий лист - За смаком (для бульйону)
1. Курочку (в даному випадку стегенця) вимийте і висушіть.
2. Курку, цибулину і моркву викладіть в каструлю або чашу мультиварки. Додайте лавровий лист або коріння для аромату. Підсолити за смаком. Варіть бульйон до м'якості курочки.
3. Очистіть і дуже дрібно наріжте цибулю.
4. Лук потрібно згасити хвилин 15. Можна зробити це в мультиварці або сотейнику, наприклад. Важливо не зажарювати його!
5. Горішки подрібніть в крихту.
6. Додайте туди тушковану цибулю і пропущений через прес часник. Все ретельно перемішайте.
7. Коли курочка готова, акуратно дістаньте її, штам бульйон.
8. Тепер самий трудомісткий процес - це соус. Потроху викладайте горіхову пасту в зручну ємність і розтирайте, додаючи бульйон. В процесі влийте оцет, додайте борошно, сіль і спеції. Перетирати потрібно ретельно, щоб соус вийшов однорідним.
9. Ось такий у результаті вийшов соус. Додайте туди подрібнену кінзу і відправте його в чашу мультиварки. В режимі"Гасіння" Томмі про 15 хвилин.
10. Додайте в чашу курочку, залиште ще хвилин на 15. Після остудіть - і можна подавати до столу, присипавши zernami Gran.
Смачного!
Смачного!