Класичний томатний соус
(покроковий рецепт з фото)
Чи готуєте пасту або фрикадельки? Вам обов'язково знадобиться томатний соус. Не бачу сенсу купувати готовий, якщо його можна зробити самому. Поділюся рецептом, як приготувати класичний томатний соус.
Можна приготувати велику порцію соусу і зберігати його в холодильнику. Страву можна готувати в соусі або покласти його тільки в тарілку перед подачею на стіл. Можна регулювати його гостроту або пікантність спеціями, часником, зеленню. Регулюйте консистенцію соусу, що залежить від часу його кипіння. Свіжий базилік можна замінити сушеним, але краще пошукайте саме свіжий.
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Консервовані томати - 800 грам (можна замінити свіжими)
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 1/4 чайних ложки
- Базилік - 1 пучок
1. У сотейник налийте оливкова олія і поставте його на вогонь. Дрібно наріжте велику цибулину, часник. Викладіть овочі в сотейник і обсмажуйте 7-8 хвилин.
2. Додайте в сотейник консервовані томати (якщо використовуєте свіжі, очистіть їх від шкірки), томатну пасту, сіль, чорний мелений перець, листя базиліка. Варіть соус близько 10-15 хвилин, якщо хочете густу консистенцію, то збільште час.
3. Подавайте готовий соус зі спагеті, м'ясними кульками або їжте просто так.