Соус на м'ясному бульйоні
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт узятий з книги "кращі соуси французької кухні" . Назва говорить сама за себе! За класифікацією це - основний білий соус, який подають до риби, цвітній капусті, спаржі і іншим овочам.
Перед вами класичний рецепт приготування соусу на м'ясному бульйоні. Цей соус відноситься до традиційної французької кухні, має приголомшливий м'який смак і аромат. Лимонний сік можна замінити звичайним столовим оцтом. Також, по бажанню, додайте в соус подрібнену зелень і чорний мелений перець. Гарного дня!
- Вершкове масло - 60 грам
- Борошно пшеничне - 40 грам
- М'ясний бульйон - 0, 5 L
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Жовток яєчний - 1 штука
- Лимон - 1/2 штуки
У каструлі розтопіть 30 г. Вершкового масла.
Додайте борошно і перемішайте.
Заливаємо все м'ясним бульйоном.
Додаємо перець, сіль і яєчний жовток.
Ставимо соус на вогонь, збиваємо вінчиком до закипання.
Знімаємо соус з вогню і кладемо другу половину вершкового масла, видавлюємо сік половинки лимона. Дуже ретельно перемішуємо.
У готовий соус можна додати дрібно порізану зелень. Смачного!