Рецепт Соус на м'ясному бульйоні фото

Соус на м'ясному бульйоні
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Вершкове масло
Пісні страви, Веганські страви
На швидку руку
Соуси, До риби

Цей рецепт узятий з книги "кращі соуси французької кухні" . Назва говорить сама за себе! За класифікацією це - основний білий соус, який подають до риби, цвітній капусті, спаржі і іншим овочам.

Перед вами класичний рецепт приготування соусу на м'ясному бульйоні. Цей соус відноситься до традиційної французької кухні, має приголомшливий м'який смак і аромат. Лимонний сік можна замінити звичайним столовим оцтом. Також, по бажанню, додайте в соус подрібнену зелень і чорний мелений перець. Гарного дня!

  • Вершкове масло - 60 грам
  • Борошно пшеничне - 40 грам
  • М'ясний бульйон - 0, 5 L
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Жовток яєчний - 1 штука
  • Лимон - 1/2 штуки
соус на м'ясному бульйоні - фото крок 1
У каструлі розтопіть 30 г. Вершкового масла.
соус на м'ясному бульйоні - фото крок 2
Додайте борошно і перемішайте.
соус на м'ясному бульйоні - фото крок 3
Заливаємо все м'ясним бульйоном.
соус на м'ясному бульйоні - фото крок 4
Додаємо перець, сіль і яєчний жовток.
соус на м'ясному бульйоні - фото крок 5
Ставимо соус на вогонь, збиваємо вінчиком до закипання.
соус на м'ясному бульйоні - фото крок 6
Знімаємо соус з вогню і кладемо другу половину вершкового масла, видавлюємо сік половинки лимона. Дуже ретельно перемішуємо.
соус на м'ясному бульйоні - фото крок 7
У готовий соус можна додати дрібно порізану зелень. Смачного!

Схожі рецепти