Рецепт Соус для болоньєзе фото

Соус для болоньєзе
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо , Овочі , Фарш , Помідор
Пісні страви
На обід , На вечерю
Соуси , Томатний соус
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 50 хв.

Пропонуємо спробувати смачний рецепт, як приготувати соус для болоньєзе. Це універсальний томатно-м'ясний соус, який підходить для приготування пасти, лазаньї, каннеллони та інших страв.

Опис приготування:

Основними інгредієнтами для соусу є томати або томатна паста і м'ясний фарш. У кожного кухаря знайдеться свій рецепт, який може відрізнятись набором спецій, видом фаршу і іншими продуктами. Найчастіше такий соус подають до пасти, лазіння, проте, Проте смачним він буде і з кашами або картоплею.

  • Фарш - 1 кілограм (яловичина + свинина)
  • Цибулина - 2 штуки
  • Стручок селери - 1 штука (невеликий стебло)
  • Морква - 2 штуки
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Помідори у власному соку - 1 Склянка
  • Томатна паста - 1 Склянка
  • Червоне сухе вино - 1 Склянка
  • Оливкова олія - За смаком
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
  • Сіль, цукор і перець - За смаком
  • Лавровий лист - 1 штука
соус для болоньєзе - фото крок 1
1. Перш за все займемося овочами: PIME чистий і цибулю, нарізаємо дрібно. Моркву чистимо і моєму, подрібнюємо на дрібній тертці. Селера миємо й нарізаємо дрібно, часник подрібнюємо ножем або за допомогою преса.
соус для болоньєзе - фото крок 2
2. Фарш для соусу робимо самостійно або купуємо готовий. У мисці змішуємо два види фаршу, додаємо подрібнені овочі, трохи солимо і перчимо.
соус для болоньєзе - фото крок 3
3. У сковороду наливаємо оливкову олію і кладемо ложку вершкового, на розпечену поверхню відправляємо фарш, лопаткою заважаємо його. Додаємо лавровий лист, сіль і перець. Збільшуємо вогонь і вливаємо вино.
соус для болоньєзе - фото крок 4
4. Перемішуємо і трохи зменшуємо вогонь, через кілька хвилин додаємо томати у власному соку, потім томатну пасту. Все ретельно перемішуємо і додаємо трохи цукру. Готуємо на слабкому вогні під закритою кришкою 1-1, 5 годину, якщо потрібно додаємо трохи води. У самому кінці додаємо до смаку сіль і цукор (помідори можуть дати зайву кислинку). Смачного!

Схожі рецепти