Соус для болоньєзе
(покроковий рецепт з фото)
Пропонуємо спробувати смачний рецепт, як приготувати соус для болоньєзе. Це універсальний томатно-м'ясний соус, який підходить для приготування пасти, лазаньї, каннеллони та інших страв.
Основними інгредієнтами для соусу є томати або томатна паста і м'ясний фарш. У кожного кухаря знайдеться свій рецепт, який може відрізнятись набором спецій, видом фаршу і іншими продуктами. Найчастіше такий соус подають до пасти, лазіння, проте, Проте смачним він буде і з кашами або картоплею.
- Фарш - 1 кілограм (яловичина + свинина)
- Цибулина - 2 штуки
- Стручок селери - 1 штука (невеликий стебло)
- Морква - 2 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Помідори у власному соку - 1 Склянка
- Томатна паста - 1 Склянка
- Червоне сухе вино - 1 Склянка
- Оливкова олія - За смаком
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Сіль, цукор і перець - За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
1. Перш за все займемося овочами: PIME чистий і цибулю, нарізаємо дрібно. Моркву чистимо і моєму, подрібнюємо на дрібній тертці. Селера миємо й нарізаємо дрібно, часник подрібнюємо ножем або за допомогою преса.
2. Фарш для соусу робимо самостійно або купуємо готовий. У мисці змішуємо два види фаршу, додаємо подрібнені овочі, трохи солимо і перчимо.
3. У сковороду наливаємо оливкову олію і кладемо ложку вершкового, на розпечену поверхню відправляємо фарш, лопаткою заважаємо його. Додаємо лавровий лист, сіль і перець. Збільшуємо вогонь і вливаємо вино.
4. Перемішуємо і трохи зменшуємо вогонь, через кілька хвилин додаємо томати у власному соку, потім томатну пасту. Все ретельно перемішуємо і додаємо трохи цукру. Готуємо на слабкому вогні під закритою кришкою 1-1, 5 годину, якщо потрібно додаємо трохи води. У самому кінці додаємо до смаку сіль і цукор (помідори можуть дати зайву кислинку). Смачного!