Соус «Болоньєзе» класичний
(покроковий рецепт з фото)
Базовий італійський соус "болоньєзе" був придуманий в Італії в Болоньї. Його традиційно подають до домашньої пасти, але можна додати в лазанью або до картопляного пюре. Рецепт відомий по всьому світу.
І ми теж прікоснёмся до прекрасного. Я вас познайомлю з тим, як приготувати соус "болоньєзе" класичний. Якщо ви хочете зробити все неправильно, то купуйте готову приправу. Але істинний спосіб цього не має на увазі. Тільки свіжі та натуральні продукти, як помідори, цибуля, морква та ін. Разом здатні створити істинно італійська страва.
- Фарш яловичий - 350 грам
- Помідор - 4 штуки
- Гриби - 6 штук
- Морква - 1 штука
- Luk-salotų - 2 штуки
- Томатна паста - 80 грам
- Часник - 1 зубчик
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 чайних ложки
- Базилік, листя - 10 штук
- Пармезан - 100 грам
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Пюре з помідорів - 300 мілілітрів
Дрібно наріжте помідори, часник, цибуля, морква і гриби.
Обсмажте в маслі (3-5 хвилин) морква, цибуля, часник і гриби. Потім додайте до них помідор. Гасіть овочі ще 3 хвилини. Приправити сіллю і poperčite.
Додайте пюре з помідорів і томатну пасту. Гасіть соус 10 хвилин на невеликому вогні.
Окремо обсмажте фарш до коричневої скоринки в маслі. Посоліть його і поперчіть.