Сорбет з кокосового молока
(покроковий рецепт з фото)
Сорбет з кокосового молока - це, повірте, просто нереально смачний десерт. Ніколи настільки смачного десерту пробувати не доводилося. Відрадно, що приготувати кокосовий сорбет абсолютно нескладно.
Сорбет з кокосового молока готується не дуже складно, але наскільки це смачний десерт, ммм… Подібні десерти широко поширені в східній кухні, хоча всі інгредієнти сорбета з кокосового молока доступні в будь-якому великому російському супермаркеті. Завдяки екзотичних фруктів десерт виходить дуже вишуканим, барвистим і ароматним, а кокосове молоко - просто шикарна база для такого десерту. Словом, краще один раз спробувати.
- Кокосове молоко - 200 мілілітрів
- Желатин - 20 грам
- Тропічні фрукти (консервовані) - 250 грам
- Цукор - 100 грам
- Вапно - 1 штука
- Перець чилі, лист базилика - - За смаком
По перше, потрібно замочити желатин в холодній воді, хвилин 5-6. Затем берем сотейник, вливаємо в нього кокосове молоко, цукор, трохи нагріваємо, додаємо набряклий желатин, гарненько перемішуємо і знімаємо з вогню. Всю цю масу переливаємо в відповідний контейнер і ставимо в морозилку.
Консервовані фрукти з невеликою кількістю сиропу подрібнюємо в блендері разом з цедрою лайма, соком лайма і невеликою кількістю цукру.
Подрібнюємо до стану однорідного пюре і на годину відправляємо в холодильник.
Через години дві, коли затвердіє, фруктову і кокосову маси дістаємо з холодильника. За допомогою ложечки починаємо формувати порційні кульки сорбета.
Формуємо кокосові кульки, фруктові кульки, посипаємо зверху для краси дрібно посічений базиліком і перцем чилі - і таблиці!