Соус з кокосового молока
(покроковий рецепт з фото)
Рекомендую любителям всього оригінального і нового рецепт приготування соусу з кокосового молока. З ним будь-яку м'ясну страву або проста курка заграють новими фарбами! Дивіться і записуйте!
Цей соус часто вживається в кухні Південно-Східної Азії, особливо у в'єтнамській або корейської. Для приготування соусу з кокосового молока знадобиться арахісове масло, молоко кокосове (консервоване), рибний соус, гостра паста каррі (через брак візьміть просто каррі), замість меду я іноді додаю дрібку стевії в порошку. В цілому кількість спецій і приправ, як і меду або гострої пасти, залежить від ваших смакових уподобань: хочете робіть соус більш гострим або навпаки солодшим.
- Арахісове масло - 0, 5 склянки
- Кокосова олія - 0, 5 склянки
- Тайська паста каррі - 1 Ст. Ложка
- Сік лимона або лайма - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Рибний соус - 2 Ст. Ложки
- Кунжутну олію - 2 чайних ложки
- Мед - 0, 5-1 чайних ложки (за смаком )
- Обкладинка - 1 щіпка
- Каєнський перець - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 щіпка
Отже, спершу підготуйте всі необхідні для соусу інгредієнти.
Тепер викладіть все в глибоку ємність (у мене - салатник). Порядок викладання не важливий, адже ми все одно будемо все перемішувати. Головне - дотримуйтесь пропорції.
Тепер перемішайте-збийте всі інгредієнти віночком.
Готовий соус можете зберігати в холодильнику, а можете відразу вжити в блюдо.
Готовий соус можете зберігати в холодильнику, а можете відразу вжити в блюдо.
Наприклад, в такому соусі можна дуже смачно згасити курку.
Ось така апетитна курка з соусом готовим виходить.
А взагалі готовий соус з кокосового молока підходить і для заправки салатом, і для рибних страв. Смачного!