Солянка збірна на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Дуже проста в приготуванні, ситна і смачна солянка збірна на зиму в домашніх умовах - відмінний варіант заготовок для всієї родини. Якщо ви ще не робили її, то рекомендую спробувати.
Найбільш простий варіант, як зробити солянку збірну на зиму - це використовувати суміш свіжих печериць і сушених білих грибів, наприклад. Однак найкраще взяти ще 2-3 виду лісових грибів, які додадуть страві особливого смаку й аромату.
1. Насамперед потрібно вимити всі грибочки, очистити і нарізати їх середніми шматочками.
2. Викладіть їх в каструлю, залийте чистою холодною водою і проваріть близько 15 хвилин. Після акуратно дістаньте гриби, обсушити трохи.
3. Паралельно з варінням грибів очистіть і подрібніть цибулю. Обсмажте до прозорості в сотейнику з рослинним маслом.
4. Морква вимийте, очистіть і натріть на тертці. Додайте до цибулі і смажте ще 5 хвилин.
5. Нашинкуйтекапусту, трохи розімніть її руками, щоб пустила сік.
6. Викладіть капусту в сотейник до овочів, додайте туди ж гриби.
7. Залишилося покласти томатний соус (можна використовувати у цій простому рецептом солянки збірної на зиму томатну пасту), лавровий лист, цукор і сіль.
8. Все як слід перемішайте і залиште гаситися хвилин на 40-50.
9. Влийте оцет, через 3-5 хвилин зніміть з вогню.
10. Розкладіть по банках, попередньо простерилізувавши їх, і закатати.
11. Буде краще, якщо солянка збірна на зиму в домашніх умовах простоїть до повного охолодження, загорнувшись у ковдру.
А після заготовку можна прибрати в темне і прохолодне місце.
- Капуста - 1 штука
- Морква - 500 грам
- Цибуля - 300 грам
- Гриби - 500-600 грам
- Соус томатний - 200 грам
- Рослинна олія - 0.5 склянки
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 2 Ст. Ложки
1. Насамперед потрібно вимити всі грибочки, очистити і нарізати їх середніми шматочками.
2. Викладіть їх в каструлю, залийте чистою холодною водою і проваріть близько 15 хвилин. Після акуратно дістаньте гриби, обсушити трохи.
3. Паралельно з варінням грибів очистіть і подрібніть цибулю. Обсмажте до прозорості в сотейнику з рослинним маслом.
4. Морква вимийте, очистіть і натріть на тертці. Додайте до цибулі і смажте ще 5 хвилин.
5. Нашинкуйтекапусту, трохи розімніть її руками, щоб пустила сік.
6. Викладіть капусту в сотейник до овочів, додайте туди ж гриби.
7. Залишилося покласти томатний соус (можна використовувати у цій простому рецептом солянки збірної на зиму томатну пасту), лавровий лист, цукор і сіль.
8. Все як слід перемішайте і залиште гаситися хвилин на 40-50.
9. Влийте оцет, через 3-5 хвилин зніміть з вогню.
10. Розкладіть по банках, попередньо простерилізувавши їх, і закатати.
11. Буде краще, якщо солянка збірна на зиму в домашніх умовах простоїть до повного охолодження, загорнувшись у ковдру.
А після заготовку можна прибрати в темне і прохолодне місце.