Рецепт Солянка збірна на зиму фото

Солянка збірна на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Дуже проста в приготуванні, ситна і смачна солянка збірна на зиму в домашніх умовах - відмінний варіант заготовок для всієї родини. Якщо ви ще не робили її, то рекомендую спробувати.

Опис приготування:

Найбільш простий варіант, як зробити солянку збірну на зиму - це використовувати суміш свіжих печериць і сушених білих грибів, наприклад. Однак найкраще взяти ще 2-3 виду лісових грибів, які додадуть страві особливого смаку й аромату.

1. Насамперед потрібно вимити всі грибочки, очистити і нарізати їх середніми шматочками.

2. Викладіть їх в каструлю, залийте чистою холодною водою і проваріть близько 15 хвилин. Після акуратно дістаньте гриби, обсушити трохи.

3. Паралельно з варінням грибів очистіть і подрібніть цибулю. Обсмажте до прозорості в сотейнику з рослинним маслом.

4. Морква вимийте, очистіть і натріть на тертці. Додайте до цибулі і смажте ще 5 хвилин.

5. Нашинкуйтекапусту, трохи розімніть її руками, щоб пустила сік.

6. Викладіть капусту в сотейник до овочів, додайте туди ж гриби.

7. Залишилося покласти томатний соус (можна використовувати у цій простому рецептом солянки збірної на зиму томатну пасту), лавровий лист, цукор і сіль.

8. Все як слід перемішайте і залиште гаситися хвилин на 40-50.

9. Влийте оцет, через 3-5 хвилин зніміть з вогню.

10. Розкладіть по банках, попередньо простерилізувавши їх, і закатати.

11. Буде краще, якщо солянка збірна на зиму в домашніх умовах простоїть до повного охолодження, загорнувшись у ковдру.

А після заготовку можна прибрати в темне і прохолодне місце.

  • Капуста - 1 штука
  • Морква - 500 грам
  • Цибуля - 300 грам
  • Гриби - 500-600 грам
  • Соус томатний - 200 грам
  • Рослинна олія - 0.5 склянки
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Оцет - 2 Ст. Ложки
Найбільш простий варіант, як зробити солянку збірну на зиму - це використовувати суміш свіжих печериць і сушених білих грибів, наприклад. Однак найкраще взяти ще 2-3 виду лісових грибів, які додадуть страві особливого смаку й аромату.

1. Насамперед потрібно вимити всі грибочки, очистити і нарізати їх середніми шматочками.

2. Викладіть їх в каструлю, залийте чистою холодною водою і проваріть близько 15 хвилин. Після акуратно дістаньте гриби, обсушити трохи.

3. Паралельно з варінням грибів очистіть і подрібніть цибулю. Обсмажте до прозорості в сотейнику з рослинним маслом.

4. Морква вимийте, очистіть і натріть на тертці. Додайте до цибулі і смажте ще 5 хвилин.

5. Нашинкуйтекапусту, трохи розімніть її руками, щоб пустила сік.

6. Викладіть капусту в сотейник до овочів, додайте туди ж гриби.

7. Залишилося покласти томатний соус (можна використовувати у цій простому рецептом солянки збірної на зиму томатну пасту), лавровий лист, цукор і сіль.

8. Все як слід перемішайте і залиште гаситися хвилин на 40-50.

9. Влийте оцет, через 3-5 хвилин зніміть з вогню.

10. Розкладіть по банках, попередньо простерилізувавши їх, і закатати.

11. Буде краще, якщо солянка збірна на зиму в домашніх умовах простоїть до повного охолодження, загорнувшись у ковдру.

А після заготовку можна прибрати в темне і прохолодне місце.

Схожі рецепти