Збірна рибна солянка
(покроковий рецепт з фото)
Збірна рибна солянка - відмінне блюдо російської кухні. У класичному рецепті завжди використовувалося кілька видів риби, мінімум два. Суп виходить наваристим і дуже смачним. Давайте приготовим?
Збірна рибна солянка - споконвічно російська страва, яке люблять і готують у багатьох сім'ях. Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати цей суп з лосося та скумбрії. Ми будемо використовувати сирої лосось і скумбрію, а також копчену сьомгу. Замість скумбрії в цю солянку можна додати судака або окуня, а копчену сьомгу замінити фореллю або будь-осетрової рибою. Солоні огірки, розсіл і копчена сьомга надають солоності в суп, але якщо на ваш смак солі не вистачає, Dosso. Я люблю подавати солянку в горщиках, при подачі в кожну порцію я додаю скибочку лимона, оливки, ложку сметани і гілочку петрушки. Насолоджуйтесь!
- Лосось - 100 грам
- Скумбрія - 100 грам
- Копчений лосось - 200 грам
- Голова лосося - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Огірок солоний - 2 штуки
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Вода - 2 L
- Оливки - 50 грам
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Лимон - 1 штука
Голову, кістки і філе сирої риби складіть у велику каструлю і поставте на вогонь. Варіть бульйон 20-25 хвилин. Потім додайте лавровий лист і копчену сьомгу, проваріть ще 2-3 хвилини.
Лук почистіть і поріжте тонкими слайсами. Огірки дрібно наріжте соломкою.
У розігрітій сковороді обсмажити цибулю до золотистого кольору, додайте огірки і протушкувати 5-6 хвилин.
Додайте до цибулі і огірків томатну пасту і млоїте ще хвилин 10. В кінці додайте пару ложок огіркового розсолу.
З бульйону дістаньте рибу і кістки. Додайте піджарку в бульйон і дайте покипіти 2-3 хвилини.
З риби видаліть всі кістки, складіть її в горщик і залийте бульйоном. При подачі додайте оливки і лимон.