Солянка рибна збірна
(покроковий рецепт з фото)
Збірна рибна солянка - це традиційне обідню страву, яке користується величезною популярністю в багатьох сім'ях. Нічого дивного, адже такий суп виходить дійсно ситним і смачним!
Перед вами простий рецепт приготування солянки рибної збірної. Можна використовувати як сиру, так і копчену рибу, наприклад: тріска, горбушу, пікшу або окуня. Також я обов'язково додаю королівські креветки, які дарують супу нові смакові якості. Хай щастить!
- Лихоманка - 1 штука
- Горбуші - 1 штука
- Креветки - 300 грам
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Селера - 80 грам
- Огірки - 3 штуки
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Картопля - 4 штуки
- Маслини - 1 штука (баночка)
- Лавровий лист - 3 штуки
- Спеції - За смаком
Вливаємо в каструлю 2, 5 літра води. Доводимо до кипіння, опускаємо в неї креветки. Варимо 2 хвилини, а потім відкидаємо на друшляк.
Рибу промиваємо та нарізаємо порційними шматочками, видаливши кістки. Креветки очищаємо.
Кидаємо в креветковий бульйон відходи від риби (плавники, кістки). Також опускаємо очищену цибулину і порізану моркву. Варимо на повільному вогні 1 час. Бульйон проціджуємо.
Частину, що залишилася морква, огірки і селера нарізаємо кубиками. Картопля очищаємо.
На рослинному маслі обсмажуємо селера і моркву з огірками. Додаємо томатну пасту, tusim 10 хвилин.
Бульйон знову кип'ятимо на середньому вогні. Додаємо картоплю і сиру рибу. Кип'ятимо і варимо 5 хвилин, потім додаємо зажарку. Варимо ще 5 хвилин. Кладемо очищені креветки, маслини і лаврові листи. Варимо 5-7 хвилин під кришкою. Наполягаємо готовий суп під кришкою, приблизно 15 хвилин.
Готовий суп прикрашаємо лимонами і зеленню. Смачного!