Рибна солянка збірна
(покроковий рецепт з фото)
Збірна рибна солянка - воістину царський блюдо! Переплетення і змішання божественних ароматів і смаків не зможуть залишити нікого в байдужих! Спробуйте і ви приготувати таку красу на обід.
Хочете дізнатися, як приготувати рибну солянку збірну? Тоді цей рецепт - для вас! З таких шикарних інгредієнтів не може вийти погане перша страва, так що просто дотримуйтесь покрокової інструкції, а потім насолоджуйтеся смачною солянкою!
- Короп - 2 штуки
- Раки - 8 штук
- Перець пекучий - 2 штуки
- Петрушка - 2 пучка
- Вершкове масло - 70 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Очищені томати - 3 штуки
- Корінь петрушки - 1 штука
- Солоні огірки - 3 штуки
- Мариновані гриби - 200 грам
- Сьомга - 200 грам
- Маслини - 100 грам
Раків відваріть в підсоленій воді до готовності (10 хвилин з моменту закипання води). Очистіть їх від панцира.
Панцирі гарненько очистіть від нутрощів. Рибу випатрати і розрізати на шматки. Складіть все, включаючи риб'ячу голову, в каструлю. Додайте очищений корінь петрушки і морква. Залийте водою і варіть годину.
Поки вариться бульйон, очистіть цибулю, наріжте його кільцями і пасеруйте на вершковому маслі. Наріжте помідори, додайте і до цибулі. Також ви можете покласти кілька ложок томатної пасти за бажанням, якщо хочете посилити кислинку в солянці.
Огірки очистіть і порубаєте соломкою. Банку грибочків відкрийте, злийте воду. Якщо гриби великі, розділіть їх на чотири частини кожен. Якщо дрібні, то можете приготувати їх.
З готового бульйону дістаньте рибу і раків. Процідіть рідину через марлю або дрібне сито, щоб позбутися від кісточок коропа. Влийте в бульйон склянку розсолу від капусти. Знову поставте все варитися на плиту.
Тепер додайте в киплячий бульйон пасеровану цибулю з томатами, огірки, грибочки, нарізані оливки і ракові шийки, а також філе сьомги, попередньо розрізавши його на частини. Варіть солянку п'ятнадцять хвилин, щоб сьомга повністю приготувалася. В кінці щедро посипте петрушкою.