Солянка з опеньків
(покроковий рецепт з фото)
Я являюсь любителькою різних солянок. Вони подаються як у вигляді другої страви теплими, так і у вигляді закуски. Зупинимося на першому варіанті і розберемося, як приготувати солянку з опеньків.
Така солянка відмінно підійде для пісного столу. Вона може стати і гарніром до інших страв, наприклад, з м'яса або курки. Також її смачно їсти з відвареною картоплею.
Для рецепта можуть використовуватися мариновані або свіжі опеньки і печериці.
- Капуста савойська - 400 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Рослинна олія - 100 грам
- Печериці - 150 грам
- Мариновані опеньки - 200 грам
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Цукор, сіль, спеції - За смаком
Для приготування солянки ми візьмемо савойскую капусту. Можна взяти і звичайну білокачанну, але з савойської готову страву виходить ніжніше. Капусту потрібно нашаткувати тонкими смужками.
Очистіть ріпчасту цибулю. Очищену цибулю нарізайте соломкою. Можна цибулю подрібнити і кубиком, але нарізати соломкою швидше, при гасінні, в готовій страві нарізка лука буде непомітна.
На рослинному маслі обсмажити цибулю. Натріть на крупній тертці моркву. Обсмажте моркву з цибулею до м'якості.
Додайте нарізану капусту. Швидко перемішайте, щоб нижні шари овочів не пригоріли. Зменшіть вогонь до середнього. Гасіть під кришкою, періодично помішуючи, близько 20 хвилин.
Додайте нарізані не крупніше печериці. У мене печериці заморожені, але, звичайно, можна взяти і свіжі. Гасіть гриби 5 хвилин.
Додайте до овочів томатну пасту, розведену з 2 столовими ложками води. Все добре перемішайте і продовжуйте гасити.
Перемішайте. Додайте мариновані опеньки. Знову перемішайте. Додайте солі і спецій за смаком. Можна додати трохи цукру, якщо ваша томатна паста виявиться занадто кислою.
Перемішайте інгредієнти. Вимкніть вогонь і дайте страві настоятися під кришкою хвилин 5-7. Подайте до столу.