Рецепт Солянка з опеньків фото

Солянка з опеньків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Гриби, Печериці, Опеньки
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Я являюсь любителькою різних солянок. Вони подаються як у вигляді другої страви теплими, так і у вигляді закуски. Зупинимося на першому варіанті і розберемося, як приготувати солянку з опеньків.

Така солянка відмінно підійде для пісного столу. Вона може стати і гарніром до інших страв, наприклад, з м'яса або курки. Також її смачно їсти з відвареною картоплею.

Для рецепта можуть використовуватися мариновані або свіжі опеньки і печериці.

  • Капуста савойська - 400 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Рослинна олія - 100 грам
  • Печериці - 150 грам
  • Мариновані опеньки - 200 грам
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Цукор, сіль, спеції - За смаком
солянка з опеньків - фото крок 1
Для приготування солянки ми візьмемо савойскую капусту. Можна взяти і звичайну білокачанну, але з савойської готову страву виходить ніжніше. Капусту потрібно нашаткувати тонкими смужками.
солянка з опеньків - фото крок 2
Очистіть ріпчасту цибулю. Очищену цибулю нарізайте соломкою. Можна цибулю подрібнити і кубиком, але нарізати соломкою швидше, при гасінні, в готовій страві нарізка лука буде непомітна.
солянка з опеньків - фото крок 3
На рослинному маслі обсмажити цибулю. Натріть на крупній тертці моркву. Обсмажте моркву з цибулею до м'якості.
солянка з опеньків - фото крок 4
Додайте нарізану капусту. Швидко перемішайте, щоб нижні шари овочів не пригоріли. Зменшіть вогонь до середнього. Гасіть під кришкою, періодично помішуючи, близько 20 хвилин.
солянка з опеньків - фото крок 5
Додайте нарізані не крупніше печериці. У мене печериці заморожені, але, звичайно, можна взяти і свіжі. Гасіть гриби 5 хвилин.
солянка з опеньків - фото крок 6
Додайте до овочів томатну пасту, розведену з 2 столовими ложками води. Все добре перемішайте і продовжуйте гасити.
солянка з опеньків - фото крок 7
Перемішайте. Додайте мариновані опеньки. Знову перемішайте. Додайте солі і спецій за смаком. Можна додати трохи цукру, якщо ваша томатна паста виявиться занадто кислою.
солянка з опеньків - фото крок 8
Перемішайте інгредієнти. Вимкніть вогонь і дайте страві настоятися під кришкою хвилин 5-7. Подайте до столу.

Схожі рецепти