Рецепт Солянка з копченостями фото

Солянка з копченостями
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи, Солянка

Солянка з копченостями - густий, наваристий суп, який поєднує в собі цілу веселку смаків. Зробити його зможе кожен. А головне - така солянка вариться дуже швидко. Нам знадобляться солоні огірки.

Як приготувати солянку з копченостями?

1. Грудинку і ковбасу наріжте кубиками. Картопля, цибулю і моркву почистіть. Лук наріжте кубиками. Картоплю і моркву промийте, моркву натріть на крупній тертці, картопля наріжте великими кубиками. Солоні огірки також наріжте кубиками. Я зазвичай знімаю шкірку з солоних огірків, мені здається, так є приємніше.

2. У велику каструлю влийте води. Доведіть до кипіння.

3. У киплячу воду викладіть цибулю і картоплю, варіть на середньому вогні під кришкою протягом 12-15 хвилин.

4. Поки картопля вариться, зробіть зажарку. У сковороді на олії згасити моркву протягом 3-4 хвилин, потім додати нарізані копченості. Через пару хвилин додайте томатну пасту і перемішайте. Додайте огірки і півсклянки води з каструлю, перемішайте, приправити сіллю, поперчіть за смаком і тушкуйте на повільному вогні під кришкою хвилин 6-7.

5. До готового картоплі в каструлю вилийте заправку. Додайте лавровий лист, перемішайте і варіть ще 6-7 хвилин. Потім вимкніть і дайте солянці настоятися хвилин 15-20.

6. Перед подачею в порційні тарілки додайте по часточці лимона, кілька маслин і подрібнену зелень. Подавайте солянку з копченостями з хлібом і сметаною.

Смачного!


  • Копченая грудинка - 200-250 грам
  • Ковбаса копчена - 150 грам (сирокопчена)
  • Картопля - 3-4 штук
  • Морква - 2 штуки
  • Цибулина - 1 штука
  • Солоні огірки - 3-4 штук
  • Маслини - - За смаком
  • Томатна паста - 50 грам
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Сіль - - За смаком
  • Зелень - - За смаком (кріп, петрушка)
  • Лимон - - За смаком
  • Вода - 2, 5 L
Як приготувати солянку з копченостями?

1. Грудинку і ковбасу наріжте кубиками. Картопля, цибулю і моркву почистіть. Лук наріжте кубиками. Картоплю і моркву промийте, моркву натріть на крупній тертці, картопля наріжте великими кубиками. Солоні огірки також наріжте кубиками. Я зазвичай знімаю шкірку з солоних огірків, мені здається, так є приємніше.

2. У велику каструлю влийте води. Доведіть до кипіння.

3. У киплячу воду викладіть цибулю і картоплю, варіть на середньому вогні під кришкою протягом 12-15 хвилин.

4. Поки картопля вариться, зробіть зажарку. У сковороді на олії згасити моркву протягом 3-4 хвилин, потім додати нарізані копченості. Через пару хвилин додайте томатну пасту і перемішайте. Додайте огірки і півсклянки води з каструлю, перемішайте, приправити сіллю, поперчіть за смаком і тушкуйте на повільному вогні під кришкою хвилин 6-7.

5. До готового картоплі в каструлю вилийте заправку. Додайте лавровий лист, перемішайте і варіть ще 6-7 хвилин. Потім вимкніть і дайте солянці настоятися хвилин 15-20.

6. Перед подачею в порційні тарілки додайте по часточці лимона, кілька маслин і подрібнену зелень. Подавайте солянку з копченостями з хлібом і сметаною.

Смачного!

Схожі рецепти