Солянка з копченостями
(покроковий рецепт з фото)
Солянка з копченостями - густий, наваристий суп, який поєднує в собі цілу веселку смаків. Зробити його зможе кожен. А головне - така солянка вариться дуже швидко. Нам знадобляться солоні огірки.
Як приготувати солянку з копченостями?
1. Грудинку і ковбасу наріжте кубиками. Картопля, цибулю і моркву почистіть. Лук наріжте кубиками. Картоплю і моркву промийте, моркву натріть на крупній тертці, картопля наріжте великими кубиками. Солоні огірки також наріжте кубиками. Я зазвичай знімаю шкірку з солоних огірків, мені здається, так є приємніше.
2. У велику каструлю влийте води. Доведіть до кипіння.
3. У киплячу воду викладіть цибулю і картоплю, варіть на середньому вогні під кришкою протягом 12-15 хвилин.
4. Поки картопля вариться, зробіть зажарку. У сковороді на олії згасити моркву протягом 3-4 хвилин, потім додати нарізані копченості. Через пару хвилин додайте томатну пасту і перемішайте. Додайте огірки і півсклянки води з каструлю, перемішайте, приправити сіллю, поперчіть за смаком і тушкуйте на повільному вогні під кришкою хвилин 6-7.
5. До готового картоплі в каструлю вилийте заправку. Додайте лавровий лист, перемішайте і варіть ще 6-7 хвилин. Потім вимкніть і дайте солянці настоятися хвилин 15-20.
6. Перед подачею в порційні тарілки додайте по часточці лимона, кілька маслин і подрібнену зелень. Подавайте солянку з копченостями з хлібом і сметаною.
Смачного!
- Копченая грудинка - 200-250 грам
- Ковбаса копчена - 150 грам (сирокопчена)
- Картопля - 3-4 штук
- Морква - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Солоні огірки - 3-4 штук
- Маслини - - За смаком
- Томатна паста - 50 грам
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Сіль - - За смаком
- Зелень - - За смаком (кріп, петрушка)
- Лимон - - За смаком
- Вода - 2, 5 L
1. Грудинку і ковбасу наріжте кубиками. Картопля, цибулю і моркву почистіть. Лук наріжте кубиками. Картоплю і моркву промийте, моркву натріть на крупній тертці, картопля наріжте великими кубиками. Солоні огірки також наріжте кубиками. Я зазвичай знімаю шкірку з солоних огірків, мені здається, так є приємніше.
2. У велику каструлю влийте води. Доведіть до кипіння.
3. У киплячу воду викладіть цибулю і картоплю, варіть на середньому вогні під кришкою протягом 12-15 хвилин.
4. Поки картопля вариться, зробіть зажарку. У сковороді на олії згасити моркву протягом 3-4 хвилин, потім додати нарізані копченості. Через пару хвилин додайте томатну пасту і перемішайте. Додайте огірки і півсклянки води з каструлю, перемішайте, приправити сіллю, поперчіть за смаком і тушкуйте на повільному вогні під кришкою хвилин 6-7.
5. До готового картоплі в каструлю вилийте заправку. Додайте лавровий лист, перемішайте і варіть ще 6-7 хвилин. Потім вимкніть і дайте солянці настоятися хвилин 15-20.
6. Перед подачею в порційні тарілки додайте по часточці лимона, кілька маслин і подрібнену зелень. Подавайте солянку з копченостями з хлібом і сметаною.
Смачного!